IF Ariels första poängtapp: Ankarsrum gick upp i serieledning

Det kom i seriefinalen hemma mot Ankarsrum. Gästerna vann med 3–1 (3–1)

Det var riktigt surt. Vi bjöd på för mycket plus att vi saknade en handfull ordinarie spelare, sa Ariels Daniel Larsson.

Resultatet innebär att Ankarsrum gick upp i topp och ligger en poäng före Ariel.

– Vi gjorde ingen höjdarmatch. I de här serierna märks det när fem ordinarie spelare är borta.

Trots det så inledde Ariel bra och hade spelet den första halvtimmen medan gästerna backade hem. Ariel hade svårt att komma igenom köttmuren utan fick bara till några halvchanser.

Billigt mål

Ankarsrum spelar en primitiv fotboll med långbollar och kontringar.

Matchen avgjordes på sex minuter i första halvlek, i tvåminutersintervaller. Ankarsrum fick ett mycket billigt mål i den 32: a minuten som följdes upp med 2–0 efter hörna två minuter senare.

Ariel reducerade genom unge Simon Danielsson efter ytterligare två minuter.

Men glädjen blev kortvarig när gästerna ökade på till 3–1 – två minuter senare.

Som lök på laxen fick Ariel mittbacken, Markus Nilsson, skadad mitt i målyran. Markus fick en känning i ena baklåret.

Andra halvlek blev mållös, men hemmalaget saknade inte chanser.

– Vi hade mycket boll men hade fortfarande svårt att komma igenom deras box.

– Sammantaget känns det riktigt surt att förlora en seriefinal. Även att vi saknade fem ordinarie spelare borde vi kunnat tagit för oss bättre och krigat bättre i anfallszonen, menar Daniel Larsson.

”Går för seger”

I nästa omgång, på söndag, har Ariel serietrean Hjorted/Totebo borta.

– Det blir tufft men vi går för seger så vi kan hänga av dem lite, säger Daniel Nilsson.

– Dessutom har vi förmodligen de flesta tillbaka som inte var med idag.

Plus i Ariel till unge målskytten Simon Danielsson som spelade forward.