IF Stjärnan förlorade första kvalmatchen

KALMAR/OSKARSHAMN

Det började bra för IF Stjärnan borta mot Smedby BoIK.

Påskallavikslaget tog ledningen med 1–0 efter drygt 10 minuter.

Men när matchen var över hade Kalmarlaget både kvitterat och gått om till 3–1 (1–1).

– Det var en väldigt tung förlust. Resultatet speglar inte matchen, men det är målen som räknas, så…, sa Stjärnans tränare, Stefan Carlsson.

– I andra halvlek skapade vi en hel del chanser och där vi kunde ha gjort både 2–1 och 3–1, men vi saknade det där sista.

Spelmässigt var det en svängig match. Stjärnan började bra de första 10 minuterna och hade ett skott i ribban efter fem minuter innan Andreas Lidberg tryckte in 1–0 efter 12 minuter.

– Smedby var lite passiva i början och som gjorde att vi kunde skapa chanser. Sedan var vi inte riktigt på tårna när Smedby snäppte upp tempot i närkampsspelet, sa Stjärnans tränare, Stefan Carlsson.

Smedby, som kommer från fyran, pressade på Stjärnan bra i första halvlek men utan att riktigt skapa några vassare chanser. Smedby kvitterade efter drygt 20 minuter och resten av halvleken höll Stjärnan undan.

Chans på chans

Stjärnan började andra mycket bra och skapade chans på chans. Istället för något mål för Stjärnan hade Smedby huvud in – inte stolpe in när Hugo Alderborg drog på ett närskott och där Stjärnans mittback, Christoffer Nilsson, inte han att reagera, fick bollen mitt i huvudet och styrde in bollen i det egna målet.

– Snacka om skitmål och att fotboll inte är logisk, suckade Stefan Carlsson.

Stjärnan föll ner i brygga efter Smedbys ledningsmål då hemmalaget passade på att även göra 3–1, fem minuter senare.

Stjärnan ryckte upp sig på slutet men var inte riktigt på tårna i den sista tredjedelen.

– Spelmässigt måste jag ändå vara nöjd, speciellt i andra då grabbarna verkligen kämpade och hade bollen på mållinjen några gånger.