IF Stjärnans tränare Stefan Carlsson: ”Det var det det”

PÅSKALLAVIK

Det var det det. Vi försökte i alla fall.

IF Stjärnans tränare Stefan Carlsson summerade andra kvalmatchen ganska talande.

Det blev stryk hemma mot Kalmar AIK med 1–3 (1–2), vilket innebär att avancemangschansen till fyran är borta då Smedby BoIK vann borta mot Vederslöv/Dänningelanda.

Kalmarlagen har vunnit båda de inledande kvalmatcherna och avgör kommande lördag vilket av lagen som vinner och tar klivet upp.

Stjärnan kan få ihop tre poäng om man vinner hemma mot Vederslöv/Dänningelanda på lördag, vilket i sig är en dålig tröst då det är tredje året på rad som Påskallavikslaget kvalar upp till fyran.

Stjärnan får ta ny stats nästa år och hoppas på fjärde gången gillt.

Saknade några spelare

– Tyvärr så saknade vi några viktiga spelare i dag, som är skadade. Bland andra Emil Ulmborg som är vår bästa huvudspelare och målskytt, sa tränaren, Stefan Carlsson

– Sedan tycker jag att domaren tappade matchen. Utvisningen på Andreas Hauge var helt regelvidrig. Vi fick spela en timma med en man mindre och med tanke på det tycker jag vi försökte riktigt bra.

– Så vi räckte inte till under dessa förutsättningar.

Att Kalmar AIK vann är inte mycket att säga om. KAIK var bättre, både individuellt och som lag.

Stjärnan började matchen bra och redan efter några minuter hade Adnan Smajic ett friläge men fick ett mycket dåligt skott som målvakten kunde ta.

KAIK utnyttjade sina chanser mycket bättre, även om både 1–0 och 2–0 var väl billiga. 1–0 för KAIK kom till när yttermittfältaren lite väl enkelt lyckades lura bort hemmalagets ytterback, vände upp och drog fram, slog ett inlägg som Spyros Papadimitropoulos kunde förlänga in vid bortre stolpen.

Även 2–0 satte Spyros på ett inlägg från högerkanten – som rann igenom hela hemmaförsvaret. Spyros stod vid bortre stolpen och kunde både ta ner och lägga in bollen.

Båda målen inom de första 20 minuterna.

Domaren ställde till det för sig själv då han la en för hög nivå från början och som han inte mäktade med att konsekvent hålla. Bland annat drog Stjärnans högerback, Andreas Hauge på sig ett gult kort i en närkamp.

Ödesdigert

Ett kort som blev ödesdigert då han fick det andra gula kortet när han gjorde årets snyggaste glidbrytning på Örnehed den här säsongen, några meter in på egen planhalva då KAIK ställde om snabbt.

Tyvärr för Hauge som hade behövts i hela matchen. Men ett bevis på att domaren inte mäktade att hantera läget han själv skapat.

Stjärnan gav inte upp utan krigade på bra. Det gav också resultat när Adnan Smajic höll sig framme och nickade in bollen när KAIK-målvakten tappade bollen på ett inlägg.

I andra halvlek ägde gästerna mycket boll och fick också till 3–1 ganska tidigt. Stjärnan skapade inte några farligare chanser i andra men släppte inte heller till några farligheter.

KAIK gick för 4–1 men utan att lyckas.

TEXT & FOTO

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

Adnan Smajic hade en jättechans att sätta 1–0 till Stjärnan redan efter fem minuter. Men han fick inte till skottet, som KAIK-målvakten kunde rädda.
Växjödomaren tappade greppet om matchen ganska omedelbart. Den riktiga dippen var när han gav Andreas Hauge gult kort för den snyggaste och schysstaste glidbrytningen på Örnehed den här säsongen. Andreas hade ett gult sedan tidigare i matchen och fick således rött kort.
Spyros Papadimitropoulos blev matchvinnare för Kalmar AIK. Här gör han 2–0 efter 20 minuter. Spyros gjorde även 1–0 efter 12 minuter.
Det var en hel del tuffa tag på Örnehed men inte fula. KAIK jagade 4–1 målet i slutet av andra men hemmalaget knep ihop.