IFK Oskarshamn vann seriefinalen mot IF Stjärnan med 6-1

IFK Oskarshamn vann seriefinalen mot IF Stjärnan med 6-1

2020-09-05 0 av Conny BlomanderOSKARSHAMN

IFK Oskarshamn vann seriefinalen mot IF Stjärnan med 6–1 (4–0).

– Nu är vi uppe på den plats i tabellen vi ska vara på. Jag tycker att det är det första laget i serien som bjuder upp till spel utan att backa hem med åtta spelare i den egna boxen, sa Niki Avdyli, som gjorde ett av målen.

– Det är mycket roligare att spela mot lag som också vill spela fotboll. Jag tycker Stjärnan är duktiga, sa Niki Avdyli som ännu inte riktigt är på topp, konditionsmässigt.

Han fick kramp med 10 minuter kvar och klev av.

För sju år sedan var han med om en otäck bilolycka på E22:an och som krävde lång rehabilitering.

– Ingen av spelarna på plan hade spelat fotboll om de har de problem jag fortfarande har efter olyckan, bland annat problem med balansen.

”Nöjd och lycklig”

– Men det bevisar hur mycket fotboll betyder för mig. När jag dessutom gör tre mål och vi vann så kan jag inte vara annat än nöjd och lycklig, sa en glad Niki Avdyli.

Trots resultatet så var det den bästa matchen och mest ambitiösa motståndet IFKO mött så här långt.

Stjärnan ska ha en stor eloge för att man vågade kliva på och försöka framåt.

– Visst var IFKO bättre än oss och då är det viktigt att inte bjuda på så mycket. Hade det stått 2–0 i halvtid tror jag vi hade haft en liten chans att skaka om IFKO. Men 4–0 var för mycket, sa Stjärnans tränare, Stefan Carlsson.

I andra halvlek hade IFKO mycket boll och rullade upp på kanterna. Men 5–0-målet kom centralt när Kim Borgebäck kom fram och drog på ett skott som satt vid stolproten.

Stjärnan fick ett tröstmål efter 76 minuter (Jesper Fransson).

Evigt hotande

Det blev IFKO som avslutade målskyttet, och det var den evigt hotande forwarden, Sonny Karlsson, som revs ner en meter från mållinjen och fick straff. Sonny satte själv säkert straffen intill högerstolpen.

Sammantaget gjorde alla hos gästerna vad de kunde, kanske Daniel Persson kunde varit lite mer på hugget på två av målen.

I hemmalaget var det just laget som vann idag. Alla gjorde sitt jobb. Och då är IFKO riktigt giftiga och spelar mer som ett division 3-lag än som ett division 5-lag.

Ett extra plus till Niki Avdyli.

I nästa omgång, på lördag, har IFKO Storebro borta och Stjärnan spelar hemma mot Målilla.

FOTBOLL

DIVISION 5 NORDÖSTRA

IFK OSKARSHAMN-IF STJÄRNAN 6-1

MÅL, IFKO: MATTIAS REHN, NIKI AVDYLI, AXEL KARLSSON, KIM BORGEBÄCK, SONNY KARLSSON SAMT ETT SJÄLVMÅL.

MÅL, STJÄRNAN: JESPER FRANSSON.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Matchen sista mål satte duktige forwarden, Sonny Karlsson. Han revs ner i straffområdet och satte själv straffen säkert vid högerstolpen till 6–1.
Kim Borgebäck kom i sin specialposition, vek in lite till vänster och drog på en kanon som Stjärnans målvakt och backar bara såg på håll och som betydde 5–0.
Blåvitts Axel Karlsson var framme och stötte in bollen efter lite kalabalik i Stjärnanboxen.
Nicky Avdyli nickade en boll mot mål som målvakten petade på fel sida ribban och som blev 2–0.
Stjärnans Robin Nilsson tar sig mot ansiktet efter att ha missat nick på inlägg. Bollen gick på fel sida stolpen och Nicky Avdyli jublade igen.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se