Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har gjort en fantastisk resa och underskattats av spelbolagen

ANNONS

ISHOCKEY

SHL är en väldigt bra liga med många resursstarka klubbar. Konkurrenssituationen är med andra ord oerhört hård och Oskarshamn – som är en klubb med relativt små ekonomiska medel – har gjort det imponerande bra ur det perspektivet. IKO:s prestation är snudd på bragdartad.

Det är olika faktorer som ligger bakom framgångssagan. Dels det faktum att Oskarshamn har varit noggranna med många av spelarrekryteringarna och gjort ett flertal succépräglade värvningar. IKO har lyckats hitta ett antal guldkorn som ”vidareförädlats” och tagit nästa steg i karriären i Oskarshamnströjan. Spelare som varit mycket prisvärda för klubben.

Framgångsfaktor

Den härliga lagmoralen är en annan framgångsfaktor. IKO får betraktas som ett starkt lagkollektiv där alla jobbar för varandra. ”Laget före jaget” passar in klockrent på Oskarshamn i SHL. Det är en stor anledning till att IKO har överträffat ett antal andra klubbar med större ekonomiska resurser de senaste åren.

Sportchefen Thomas Fröberg och tränaren Martin Filander utgör två nyckelpersoner i sammanhanget. Fröberg har visat prov på en eminent fingertoppskänsla med lagbygget och Filanders smarthet som tränare är något utöver det vanliga.

Underskattade

Många spelbolag har underskattat Oskarshamn och IKO har varit ett lag som varit förenade med mycket spelvärda odds i många matcher.

Framtiden får utvisa hur det går för Oskarshamns hockeykrigare på lång sikt. Det kommer – över tid – behövas större ekonomiska resurser för att göra SHL-sejouren hållbar och där kommer den planerade nya arenan bli en hörnsten.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS