IK Oskarshamn + Kalmar HC = Sant

IK Oskarshamn + Kalmar HC = Sant

2021-10-09 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN/KALMAR

IK Oskarshamn + Kalmar HC = Sant.

Det trodde man aldrig att man skulle få skriva.

Men, jo, IKO och KHC slår ihop sina påsar på damhockeyfronten.

”Vi ska på en resa uppåt – och den resan börjar i damtvåan”

CAMILLA FREEDEKE, ORDFÖRANDE I KALMAR HC

Hockeyregion för damer

– Vi ska på en resa uppåt – och den resan börjar i damtvåan, sa Camilla Freedeke, ordförande i KHC, under en pressträff i Kalmar Sportcenter på fredagen.

Jarkko Oikarinen, sportchefen i KHC, är ledare för satsningen.

– Vi ska skapa en hockeyregion i sydöst för damer. Därför har vi gemensamt anställt en sportchef för både Kalmar HC och IK Oskarshamn, sa Camilla Freedeke.

”Länet är för litet för att IK Oskarshamn och Kalmar HC ska kunna konkurrera med varandra”

MARTIN ÅKERBERG, KLUBBCHEF I IKO

Bäst förutsättningar

– Länet är för litet för att IK Oskarshamn och Kalmar HC ska kunna konkurrera med varandra. För att vi ska kunna ge hockeyintresserade tjejer i vår region de bästa förutsättningarna krävs ett samarbete oss emellan. När det kommer till isytor, träningstider och faciliteter är Kalmar en storklubb i jämförelse med IK, sa IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

Han fortsatte:

– Sedan har vi en god utveckling i klubben när det kommer till tjejer som vill börja och redan spelar hockey och då måste vi se till så de får möjligheten att träna och spela matcher.

Martin Åkerberg, klubbchef i IK Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

Så här ser ut samarbetet ut:

Gemensamt serielag som spelar i damernas division 2 – Kalmar HC/IK Oskarshamn. Jarkko Oikarinen är sportchef för laget och han kommer att finnas på plats i både Kalmar och Oskarshamn. Träningar sker både i Kalmar och Oskarshamn, dock mer i Kalmar då det finns fler istider i Kalmar. Damtvåan drar igång i morgon, söndagen den 10 oktober, med match mot Värnamo GIK i Kalmar.

Foto: Freepik (översta bilden)

Dela gärna artikeln: