IK Oskarshamn korttidspermitterar personal

IK Oskarshamn korttidspermitterar personal

2020-11-19 0 av Oskarshamns-Nytt


OSKARSHAMN

Efter beskedet om de nya stramare publikrestriktionerna har IK Oskarshamn beslutat att göra följande:

”De nya restriktionerna från regeringen betyder att IKO:s hemmamatcher i SHL tillsvidare spelas helt utan publik. Som en direkt följd av detta väljer klubben nu att korttidspermittera personalen på kontoret samt anställda juniortränare. Graden av permittering varierar från 20 till 60 %, beroende på arbetsuppgifter”, skriver klubben på sin hemsida.

”Lite att göra”

– Efter samråd med styrelsen har jag valt att permittera personalen, inklusive mig själv. Utan vår underbara publik har vi dessvärre rätt så lite att göra, dessutom är juniorlagens verksamhet pausad, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg (bilden) till hemsidan.

Klubbchefen berättar att klubbens ekonomiska situation alltjämt är stabil.

”Har koll på läget”

– Vi har koll på läget och tror fortfarande att vi kan gå ur den här säsongen utan minus i bokslutet, vilket känns enormt bra. Beslutet att permittera personalen beror främst på att vi under rådande restriktioner inte kan ta in publik. Med detta försvinner många av våra dagliga arbetsuppgifter, samtidigt som vi måste ta ansvar för varje krona i en tid där saker och ting kan förändras snabbt, säger Åkerberg till hemsidan.

”Perioden med korttidspermittering sträcker sig i ett första skede till årsskiftet men kan omvärderas om publikrestriktionerna förändras. Det innebär också att det fortsatt av smittoskäl råder besöksförbud vid klubbens kontor”, står det på klubbens hemsida.

FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se