IK Oskarshamn och supporterklubben arrangerar minnesmarsch och tyst minut för Ulf

IK Oskarshamn och supporterklubben arrangerar minnesmarsch och tyst minut för Ulf

2022-09-28 Av av Annicka Gunnarsson
OSKARSHAMN

IK Oskarshamn och supporterklubben Blue Front Support arrangerar en kort minnesstund på Stora Torget i Oskarshamn under torsdagen. Alla som vill ta avstånd från våld, hedra Ulf Sandberg och visa stöd till anhöriga är välkomna att delta.

Torsdagen den 29 september klockan 17:45 kommer IK Oskarshamns styrelseordförande Johan Franzén säga ett par ord tillsammans med Brottsofferjouren i Oskarshamn i syfte att hedra Ulf och visa att våld aldrig är okej. IK Oskarshamn har även startat en insamling till den lokala Brottsofferjouren i Oskarshamn.

Swisha ditt stöd 123 645 38 56

Brottsofferjouren i Oskarshamn

Tyst minut för Ulf

Efter samlingen på Stora Torget blir det en gemensam marsch till Be-Ge Hockey Center där IK Oskarshamn vid klockan 19:00 spelar match mot Frölunda HC. Oavsett om du planerar att gå matchen eller inte är du välkommen att gå med i marschen.

I arenan hålls en tyst minut för Ulf innan matchen börjar.

Manifestera mot våldet

Per Sandberg, bror till Ulf Sandberg, som i fredags kväll utsattes för misshandel och senare avled på sjukhus tackar för allt stöd. I en lokal grupp på Facebook skriver han följande på onsdagen:

Sorg, smärta, saknad… Varför frågar man sig gång på gång. Vem kan göra något sådant?

Vem kan sparka, knivhugga en försvarslös människa med urskillningslös våldsamhet?

Mörkret är kompakt, men tack vare er alla underbara människor, Oskarshamnare och alla andra runt om i Sverige så finns ändå ljuset kvar.

Era fina ord, era underbara minnen tillsammans med Uffe, eran sorg, eran medmänsklighet och eran kärlek visar att detta mörker går att skingra.

Tillsammans kan vi visa att vi är starkare än de som försöker bryta sönder oss, trampa på oss, förnedra oss, livnära sig på oss och göra oss illa.

Tillsammans kan vi visa att så här vill vi inte ha det!

Imorgon finns möjlighet att tillsammans manifestera mot detta meningslösa våld som drabbat så många i vårt land. Stå upp för Uffe och sörja honom. Känna värmen från varandra, kramas och gråta.

Följ med mig, min familj, vänner och medmänniskor. Följ med och visa att vi accepterar inte detta. Kan vi hindra att andra drabbas och påverka de som styr finns kanske ändå en mening.

Behöver ni som jag skriva av er sorg finns en minnessida för Uffe.

Tack för att ni finns!

Tillsammans kan vi visa att så här vill vi inte ha det!

Per Sandberg, bror till Ulf Sandberg

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: