IK Oskarshamn tappade en 1-0-ledning: Färjestad vann i Be-Ge Hockey Center

Men Färjestads BK vände och vann med 4-1.

Det var Värmlandslagets första vinst mot IKO under den här säsongen.

Det började dock bra för hemmalaget.

IK Oskarshamns 1-0-mål var snyggt.

Nichlas Torp lobbpassade pucken till poängkungen Fredrik Olofsson, som tack vare fin skridskoåkning kom fri med målvakten och satte pucken.

Färjestad fick dock ett billigt mål och det stod 1-1 efter de inledande 20 minuterna.

I mellanperioden gjorde gästerna både 1-2 och 1-3. Trean bjöd IKO på. Det var ett självmål.

1-4 kom i tom kasse, då IKO hade tagit ut målvakten i jakten på en reducering.

”Två dåliga mål avgjorde matchen”, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

Backen Andrew O´Brien gjorde debut i IKO-tröjan. Vi minns framför allt en sak. Att han tacklade så hårt i första perioden att plexit gick sönder…

Här är SHL-tabellen.

Och här är IKO:s interna poängliga.

IKO och FBK möts igen, på torsdag, i Karlstad.

ISHOCKEY

SHL

IK OSKARSHAMN – FÄRJESTADS BK 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Mål, IKO: Fredrik Olofsson.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Jonas Engström. Bra fart på kaptenen denna afton. Skönt för honom att det börjar lossna. Det har varit motigt för honom under stora delar av säsongen.

2: Fredrik Olofsson. Fortsätter att leverera framåt. Gjorde det fina 1-0-målet. Är nu etta i IKO:s interna poängliga.

1: Andrew O´Brien. Debut i IKO-tröjan för det senaste nyförvärvet. En stor och intressant back. Efter den här tillställningen minns vi framför allt hans hårda tacklingar. Vid ett tillfälle gick till och med plexit sönder…