IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander: ”Bästa laget vann”

IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander: ”Bästa laget vann”

2021-10-16 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

– Bästa laget vann i dag, sa IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 2–4-förlusten hemma mot svenska mästarna Växjö på lördagskvällen.

– Vi var inte så fokuserade och noggranna som vi är vana vid att se. Det berodde också på att vi mötte ett bra lag. Växjö är bra på att få matchen dit de vill. De är också väldigt duktiga på att hålla i pucken.

Växjö var också skickliga på att ta tillbaka pucken, konstaterade IKO-tränaren, som kunde slå fast att det saknades en del på kvalitetsfronten i hemmalaget denna afton.

”Bra tryck i ladan”

SAM HALLAM, TRÄNARE I VÄXJÖ

– Vi misslyckades med att fullfölja vår matchplan. Vi fick jaga pucken i stället, vilket man bävar inför när man ska möta Växjö. Sedan hade vi inte riktigt den där krämen som krävs när vi skulle gå till anfall. Det gäller att dra lärdom av detta och ta nya tag, sa Martin Filander.

– Vi förväntade oss en fysisk match i högt tempo – med bra tryck i ladan. Och det blev det. Vi är otroligt nöjda med laginsatsen, sa Växjös tränare Sam Hallam.

IKO möter Örebro på bortais på tisdag.

Foto: Peter A Rosén

”Bra tryck i ladan”, sa Växjös tränare Sam Hallam. Foto: Peter A Rosén
Bra drag, även på sittplats. Foto: Peter A Rosén
IKO:s tränartrio: Jeff Jakobs (assisterande tränare med ansvar för backarna), Martin Filander (huvudtränare) och Mathias Tjärnqvist (assisterande tränare med ansvar för forwardsspelarna). Foto: Peter A Rosén
Fredrik Olofsson i IKO med en chans framför mål. Robin Norell i förgrunden. Foto: Peter A Rosén
Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist. Foto: Peter A Rosén
Tomas Zohorna tekar. Foto: Peter A Rosén
Philip Samuelsson, Robin Norell och Johan Johnsson. Foto: Peter A Rosén
Lagkaptenen Jonas Engström. Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: