IK Oskarshamns situation är angenäm – laget kan spela utan någon större press på sig

IK Oskarshamns situation är angenäm – laget kan spela utan någon större press på sig

2022-09-21 Av av Oskarshamns-Nytt

ISHOCKEY

Oskarshamn har tagit steg successivt de senaste åren. Ett lag som gjort det imponerande bra med små ekonomiska resurser. IKO har en helt annan respekt från motståndarhåll än tidigare, men är alltjämt en klubb utan några större förväntningar på sig, vilket laget kan utnyttja.

Det råder inga som helst tvivel om att Oskarshamn har lagt in en extra växel den här säsongen. Lagbygget är – åtminstone på pappret – starkare. Både när det gäller back- och forwardssidan, trots att IKO har åkt på en del tunga spelartapp. Spelare som inte minst Antti Suomela, Ahti Oksanen och Juuso Riikola sticker ut lite extra.

Ingen större press

Därmed inte sagt att Oskarshamn har höga förväntningar på sig inför den här säsongen. Många “välinitierade” tror att smålänningarna kommer få kämpa hårt för att undvika kvalspel för SHL-existensen. Det beror delvis på att SHL – som är mer profilstark än på många år – har blivit bättre än tidigare rent generellt till följd av omvärldsfaktorerna.

IKO har med andra ord ingen större press på sig och kan, till skillnad från många seriekonkurrenter, spela rätt så avslappnat. Ett eventuellt missat slutspel vore inte att betrakta som någon form av fiasko.

Laget före jaget

Oskarshamn lär fortsatt vara ett lag med mycket karaktär där alla spelare jobbar för varandra och prioriterar “laget före jaget”. Det faktum att det har adderats mer individuell skicklighet gör att IKO kommer ha goda möjligheter att göra en minst lika bra säsong som i fjol om laget fortsätter vara en rejäl lagmaskin.

Om du vill satsa en slant på till exempel enskilda matcher och vem som vinner poängligan i IKO finns det ett stort utbud, som du hittar hos Oddsbonusar. Hockeybetting kan vara en extra krydda för dig som vill kombinera ditt hockeyintresse med möjligheten att tjäna en slant. Det gäller dock att hålla det på en bra nivå och inte satsa pengar som man inte har råd att förlora.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: