IKEA och Swedish House Mafia i nytt samarbete med musikkollektion

IKEA och Swedish House Mafia i nytt samarbete med musikkollektion

2021-09-16 Av av Oskarshamns-Nytt

LIVSSTIL

IKEA inleder ett samarbete med musikfenomenet Swedish House Mafia – detta för att göra musikskapande tillgängligt för fler genom en kollektion som ska göra det lättare att producera, spela och lyssna på musik hemma. Kollektionen är tänkt att lanseras i september 2022.

Musik har en viktig roll i hemmet, oavsett om du producerar, spelar eller lyssnar. Allt fler människor skapar sin egen musik hemma och för många musikälskare kan just hemmet vara platsen där de börjar utforska sin kreativitet. Utmaningen är att ett hem ofta formas för att möta andra behov än dem du har som skapare av eller lyssnare på musik.

Tillgängligt musikskapande

Ambitionen med kollektionen tillsammans med Swedish House Mafia är att göra musikskapandet tillgängligt för fler samt möta de behov som musikskapare och lyssnare har i hemmet.

– Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma, säger James Futcher, Creative Leader på IKEA of Sweden.

Skapa något fräscht tillsammans

Grammy Award-nominerade trion Swedish House Mafia, bestående av Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso, är pionjärer inom elektronisk musik och deras liveuppträdanden är legendariska runt om i världen.

– Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma, säger Swedish House Mafia.

Hemmastudio till ett överkomligt pris

Kollektionen, som är tänkt att lanseras i september 2022, ska bestå av heminredningslösningar som gör det lättare att nå ett kreativt flöde som hjälper dig att producera, spela och lyssna på musik hemma.

– Vi vill utforska hur vi på IKEA tillsammans med Swedish House Mafia skulle kunna göra vardagen enklare för alla dem som lyssnar på och skapar musik. Denna kollektion är tänkt att göra det möjligt för människor att skapa den perfekta hemmastudion – och det till ett överkomligt pris, säger James Futcher.

Foto: Swedish House Mafia/IKEA

Dela gärna artikeln: