IKO-centern Johan Johnsson efter vinsten mot Skellefteå: ”Härlig stämning i hallen”

IKO-centern Johan Johnsson efter vinsten mot Skellefteå: ”Härlig stämning i hallen”

2021-11-27 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns kedja med John Dahlström, Johan Johnsson och Jonas Engström gjorde totalt fem poäng i segermatchen hemma mot Skellefteå AIK (8–5) på lördagskvällen.

Jonas Engström gjorde två mål, John Dahlström spelade fram till båda och Johan Johnsson assisterade till Philip Samuelssons 8–5-mål (i tom kasse).

– Vi har spelat tillsammans i två matcher nu – och det har gått riktigt bra, säger centern Johan Johnsson, som klev av isen efter SAIK-matchen med plus 4 i plus/minusstatistiken.

Jonas Engström hade plus 3 och John Dahlström plus 4.

– Men vi var kanske ännu bättre i torsdags (2–1-vinst mot Växjö). Då hade vi mycket tid i anfallszonen, säger Johan Johnsson, som har spelat en hel del med Jonas Engström tidigare.

– Jag tycker att det har fungerat ganska bra hela tiden.

”Det var en svängig och rolig match med bra fart och härlig stämning i hallen”

JOHAN JOHNSSON

Vad säger du om den här målrika tillställningen?

– Det var en svängig och rolig match med bra fart och härlig stämning i hallen. Mycket gasen i botten. Tycker ändå att vi vann rättvist. Det kändes som att vi skapade lite fler chanser än dem.

Har du varit med om någon 8–5-match tidigare?

– Jag vet faktiskt inte. Det händer inte så ofta i alla fall. Men det var kul, svarar Johan Johnsson och skrattar.

Vad var det som gjorde att det blev så många mål?

– Det berodde nog delvis på tillfälligheter – men det var en öppen match med många chanser åt båda hållen. Men visst – 13 mål är lite grand i överkant.

Din kedja har startat matcherna två gånger i följd nu – mot Växjö och Skellefteå. Ni sätter tonen med ert energiska spel…

–  Ja, det är roligt att starta matcherna, säger Johan Johnsson, som konstaterar att hans kedja har ett rakt spel med en bra forechecking.

Du måste vara nöjd med din egen insats så här långt (2 mål och 6 målgivande passningar hittills) – du får mycket förtroende och det har blivit både boxplay och powerplay…

– Ja, det har känts positivt så här långt – både för mig och laget. Det är svårt att inte vara nöjd med den första tiden här. Vi har överträffat alla förväntningar.

”Jag har dålig koll på tabellen”

Varför går det så bra för er (IKO är sexa i tabellen för närvarande, med 37 poäng efter 22 spelade matcher)?

– Om jag visste det. Men grunden i det hela är att vi har en tydlighet i hur vi vill spela. Och vi har en trupp som klarar av att spela det spelet på ett bra sätt. Att vi exempelvis fick i gång Patrik (Karlkvist) redan från början betydde mycket. Det är en av de absolut bästa offensiva spelarna i ligan. Flera spelare fick en bra start, vilket var bra för självförtroendet och hierarkin i gruppen. Vi har verkligen den offensiva spjutspetsen.

Går ni till slutspel?

– Det är målsättningen – men det är otroligt många matcher kvar (30 för att vara exakt). Jag har dålig koll på tabellen – den kan vi börja titta på när vi närmar oss slutet, säger Johan Johnsson, som är IKO:s vassaste spelare när det kommer till tekningar (han vinner fler än hälften i snitt – mot Skellefteå vann han drygt 58 procent av tekningarna).

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn