IKO-glädje i Karlstad: 4-1-vinst mot Färjestad i SHL-hockeyn

KARLSTAD/OSKARSHAMN

ISHOCKEY

SHL

FÄRJESTAD – IK OSKARSHAMN 1-4 (1–1, 0–1, 0–2)

Mål, IKO: Johan Johnsson (nummer 41, översta bilden), Jonas Engström, Fredrik Olofsson, Patrik Karlkvist.

IK Oskarshamn besegrade guldfavoriten Färjestad med 4-1 på bortais på torsdagskvällen.

Färjestad vann skotten med 14-4 i den första perioden, men på målfronten blev det oavgjort, 1-1.

IKO tog ledningen i numerärt underläge, fyra mot fem. Johan Johnsson hittade rätt (Jonas Engström stod för det fina förarbetet).

I mellanperioden vann Oskarshamn skotten med 13-9, och målen med 1-0.

Vi fick se ombytta roller, då Johan Johnsson spelade fram Jonas Engström. 2-1.

Fjärdekedjan med Jonas Engström, Johan Johnsson och Joakim Thelin var klart bäst i IKO denna kväll.

– Vi var tillbakatryckta i första perioden. Det såg mycket bättre ut i andra. Vi var noggrannare genom mittzonen och fick till längre anfall, sa lagkaptenen Jonas Engström till Cmore.

Han konstaterade också att samarbetet med Johan Jonsson fungerar väldigt bra.

– Ja, verkligen. Det är en bra spelare och en skicklig kille, sa Jonas Engström till Cmore.

Jonas Engström, lagkapten i IK Oskarshamn. Foto: Pierre Stjernfeldt

Tim Juel gjorde sin andra start mellan stolparna i IKO och SHL.

Och han var väldigt bra.

Flera kanonräddningar.

Tim Juel IK Oskarshamn. Foto: Peter A Rosén

Och i andra perioden räddade han dessutom en straff.

I tredje perioden missade IKO-centern Fredrik Olofsson en straff.

Men han revanscherade sig några minuter senare, då han pangade in 3-1.

Fredrik Olofsson. Foto: Pierre Stjernfeldt

Patrik Karlkvist skickade in 4-1-pucken i tom bur, då Färjestad hade plockat ut målvakten i jakten på en reducering.

IKO möter Växjö på hemmais på lördag.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Tim Juel. Andra starten i IKO och SHL. Mycket bra insats. Flera kanonräddningar. Räddade dessutom en straff.

** Johan Johnsson. Härförare i kvällens bästa lina, fjärdekedjan, där han har sällskap av Joakim Thelin och Jonas Engström. Johnsson satte 1-0 i boxplay, fyra mot fem, snyggt framspelad av Engström. Sedan spelade Johnsson fram Engström till 2-1-målet i andra perioden.

Jonas Engström. Fint förarbete till Johan Johnssons 1-0-mål. Sedan satte han 2-1 (framspelad av Johnsson). Mycket bra insats på alla sätt. Islossning för fjärdekedjan!