IKO-stjärnan Fredrik Olofsson är skadad

IKO-stjärnan Fredrik Olofsson är skadad

2021-12-04 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

IKO-stjärnan Fredrik Olofsson utgick med en skada i matchen mot Färjestad på lördagen (0–5-förlust).

– Det rör sig om en underkroppsskada, men det är ingen fara, säger sportchefen Thomas Fröberg till ON på lördagskvällen.

Huvudtränaren Martin Filander konstaterar att Färjestad ”var mycket bättre” i dag.

– De vann välförtjänt. Vi vet att Färjestad är ett väldigt bra lag. Första perioden blev lite trevande. Vi hade inte bra studs i grejerna – men det var jämnt och det böljade fram och tillbaka. Inget av lagen spelade superbra. Sedan fick de ett psykologiskt viktigt mål med tio sekunder kvar av första perioden.  I stället för att repa oss i pausen blev vi ordentligt frånåkta i andra perioden. Det kändes som att vi hade lite soppatorsk. Det tar inget från Färjestads prestation.

– Vi försökte och kastade om lite. Vi fick ganska många powerplaychanser (sex stycken, totalt), där vi brukar vara bra. Vi skapade egentligen inte så mycket då heller. Det blir ofta så när man ligger under och blir stressad. Då har man inte den där kvaliteten och självförtroendet som vi har haft i vissa matcher. Inför tredje perioden var det rejäl uppförsbacke. Vi krigade på i alla fall. Vi får ta vila och starta om batterierna på tisdag – och hitta tillbaka till våra grunder (IKO möter Linköping på bortais på torsdag), säger Martin Filander.

Färjestads tränare Johan Pennerborn konstaterade på förhand att IKO är ett ”riktigt bra och kompetent hockeylag”.

– Många i Sverige tycker att det är överraskande – men för mig är det definitivt inte överraskande. Vi visste vad vi åkte till – och det har vi vetat i två år nu. Laget gjorde en jättegedigen insats i dag, totalt sett. Det var en solid bortamatch. Vi kom ifrån två matcher där vi släppte in sammanlagt elva mål. Det har vi naturligtvis samtalat om. Sedan tror jag faktiskt att vi mötte Oskarshamn i rätt läge i dag. Men det förringar inte vår laginsats.

Matchfakta hittar du här.

Martin Filander och Johan Pennerborn. Foto: Peter A Rosén
Dela gärna artikeln: