IKO-tränaren efter förlusten mot Frölunda: ”Det är sådana grejer som avgör”

IKO-tränaren efter förlusten mot Frölunda: ”Det är sådana grejer som avgör”

2021-09-25 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn gjorde en mycket bra match.

Men gästande Frölunda vann med 3–2, efter förlängning.

Legendaren Joel Lundqvist avgjorde i numerärt överläge, spel fyra mot tre, då Tomas Zohorna satt på botbänken.

Ryan Lasch spelade fram Joel Lundqvist – förstås.

– En bra och jämn match – med mycket känslor. Det var en rolig match för spelarna att spela. Det var mycket kamp. Intensivt. Spelmässigt? Nja, jag är nöjd med vår attityd och inställning i försvarsspelet. Målvaktsspelet var också bra. Jag är mindre nöjd med vårt anfallsspel. Det hackade rätt så mycket i dag i fem mot fem-spelet och spelet med puck. Men man ska ha något att jobba med också. Säsongen är lång, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg på presskonferensen efter slutsignalen.

”Vi var ett stolpskott ifrån att tappa alla poäng”

ROGER RÖNNBERG, TRÄNARE I FRÖLUNDA

– Powerplay-spelet hjälpte oss att vinna matchen. Vi hade dock lite tur i slutet. Vi var ett stolpskott ifrån att tappa alla poäng, tillade han.

IKO:s huvudtränare Martin Filander konstaterade att målvakten och försvaret var sammansynkade på ett bättre sätt i den här fighten.

”Jag är nöjd med mycket när det gäller prestationen”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IK OSKARSHAMN

– I fem mot fem-spelet har vi varit bra hela tiden, hittills. Jag är nöjd med mycket när det gäller prestationen. Periodvis spelade vi bra offensivt – och då hotade vi lite grand. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Lasch hade också någon tom kasse som han missade. Det var en sådan dag.

”Hade jag glömt bort”

– Det hade jag glömt bort, sa Roger Rönnberg.

– Nu hjälpte jag dig, svarade Martin Filander.

– Tack, sa Frölundatränaren.

Martin Filander är nöjd med mycket i det offensiva spelet.

– Men jag tror inte att någon var riktigt klinisk i lägena i dag. Hade vi varit det, så hade vi säkert tagit med oss alla poäng. Hade Frölunda varit det, så hade det varit motsvarande. Men jag tycker att vi tar med oss mycket. Vi hade ganska bra pondus i vårt offensiva spel, när vi väl började rulla med dem. Vi skapade en del lägen, där vi kunde ha gjort det ännu bättre, tror jag.

”Prestationen lovar gott inför fortsättningen”

MARTIN FILANDER

– Så blev vi straffade i powerplay. De är erkänt skickliga och Lasch får slå dit den där sista pucken – och det var inte helt oväntat vartåt den skulle gå – men vi tappade den ändå. Det är sådana grejer som avgör matcher. Det får man leva med.

– Nu har vi ett kryss, en vinst och en förlust efter tre matcher. Vi ska fortsätta att bygga. Prestationen lovar gott inför fortsättningen, sa Martin Filander.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: