IKO-tränaren efter förlusten mot Leksand: ”Man får inte måla hela världen svart”

IKO-tränaren efter förlusten mot Leksand: ”Man får inte måla hela världen svart”

2021-10-07 Av av Peter A Rosén

LEKSAND/OSKARSHAMN

– Det är surt. Vi gav inte oss själva chansen förrän i sista perioden. Men vi var ändå med i matchen. Sammanfattningsvis vann dock det bästa laget. Hoppas att vi drar lärdom av detta, så att vi verkligen är redo för varje matchstart och varje period framöver, säger IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 2–3-förlusten borta mot Leksands IF på torsdagskvällen.

– Det vi kan ta med oss är att vi var jäkligt starka sista 20 minuterna och att vi var nära att vända runt allt igen. Även om vi inte förtjänade det, så hade jag varit nöjd om vi hade lyckats med det. Det visar ändå att det finns slagstyrka i den gruppen och att vi kan vända på matchbilder. Det är ris och ros som vanligt.

Ja, ni var nära att kvittera vid flera tillfällen…

– Ja, så var det – men på något sätt hade vi inte riktigt förtjänat det. Ibland kan man lösa det ändå, men inte i kväll.

Jag tycker ändå att ni började bra. Sedan kom det där olyckliga pucktappet som ledde till Leksands 1–0-mål…

– Ja, det håller jag med om. Vi hade ganska bra kontroll på det fram till att vi gav bort pucken där på offensiv blå. Men sättet vi hanterade det på är jag inte nöjd med. Vi höll inte ihop det – vi spelade inte ödmjukt. Alla trodde att de kunde avgöra matchen med nästa aktion.

”Alla tre målen är frukten av vad vi gjorde, tyvärr”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IKO

– Det gäller att ha tålamod och spela efter grunderna – det är därför vi har dem. Under stora delar av första och andra perioden så skulle vi ha hanterat det bättre, även om vi mötte ett bra Leksand. Vi måste jobba vidare med noggrannheten i vårt spel, säger IKO-tränaren.

Ja, och så fick Leksand göra mål i boxplay – fyra mot fem…

– Alla tre målen är frukten av vad vi gjorde, tyvärr. Leksand hade många andra lägen, som de fick efter att ha spelat bra, men då storspelade Joe (IKO-målvakten Cannata).

– Det är så här livet funkar ibland. Det är bara att bita ihop och dra lärdom. Vi ska framför allt ta med oss sista perioden och bygga vidare på det.

Ja, och ni gjorde ju faktiskt två mål i powerplay (fem mot fyra)…

– Ja, absolut. Det finns små detaljer som vi kan ta med oss. Det gör det alltid. Man får inte måla hela världen svart.

Ni får ladda om inför hemmamatchen mot Linköping på lördag kväll…

– Absolut, säger Martin Filander.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: