IKO-tränaren: ”Lekfullaste 34-åringen som jag har träffat”

IKO-tränaren: ”Lekfullaste 34-åringen som jag har träffat”

2020-11-10 0 av Peter A Rosén


Dela gärna artikeln:

OSKARSHAMN

Fjärde segern i följd för IK Oskarshamn.

Vad är det som händer? Den frågan ställer vår tidning till huvudtränaren Martin Filander efter 4-2-vinsten hemma mot Djurgårdens IF.

”Vi kämpar och sliter. Vi gjorde det tillsammans. Det var inget skönspel i 41 minuter, men vi har en jäkla moral i gruppen”, svarar han.

Martin Filander.

Martin Filander konstaterar att det hackade en del i maskineriet inledningsvis.

”Vi har inte spelat på ett tag. Det har inte Djurgården gjort heller. Jag tycker att de första bytena var bra, men sedan var det inte synkat ordentligt. Vi blev ängsliga.”

”Inför tredje perioden sa vi att vi skulle försöka hitta tillbaka till vårt spel och tro på det vi gör. Och det gjorde de verkligen bra”, säger Martin Filander, som fick se hur allt lossnade efter Fredrik Olofssons 1-1-mål i numerärt överläge (väldigt vackert spel).

John Dahlström gjorde 2-1 kort därefter. Men Djurgården replikerade snabbt. 2-2.

Hur kändes det i båset när de kvitterade?

”Det kändes inget speciellt. Vi hade grävt djupt i fickan och hittat en väg. Spelarna förtjänar en stor eloge”, säger Martin Filander.

Kim Strömberg satte 3-2-pucken (Kim Rosdahl stod för den fina framspelningen) och Oscar Sundh avslutade målskyttet med en puck i tom kasse (hans fjärde mål på tre matcher).

”Det får inte bli för ofta”

MARTIN FILANDER OM FAVORITGODISET

Martin Filander berömmer hela laget och nämner några av kvällens krigare.

”Kedjan med Oscar Sundh och ”Salle” (Johannes Salmonsson) är väldigt drivande och bra. Adam Janosik och Torp (Nichlas), som spelar fysiskt, var också bra. Och målvaktsspelet var, återigen, bra. Kedjan med Thelin (Joakim), Karlsson (Filip) och Dahlström (John), som sällan får de stora rubrikerna, visade vägen i tredje. Men det här gjorde vi tillsammans. Vi hittade en väg till vinst”, säger IKO-tränaren.

Salmonsson är inte bara en bra grovjobbare, han bjuder på artisteri också. Härliga dragningar…

”Ja, det är en ruggigt bra hockeyspelare. Han är den lekfullaste 34-åringen som jag har träffat”, säger Martin Filander och skrattar.

Johannes Salmonsson.

Ska du fira med favoritgodiset, ferraribilar, igen?

”Nej, det får inte bli för ofta”, svarar IKO-tränaren med ett leende.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se