IKO-tränaren om målfyrverkeriet: ”Liknade hela havet stormar”

IKO-tränaren om målfyrverkeriet: ”Liknade hela havet stormar”

2021-11-27 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Skellefteå AIK:s tränare Robert Ohlsson kan inte minnas att han någonsin har varit med om en hockeymatch med en sådan målfördelning som publiken fick se i Be-Ge Hockey Center på lördagskvällen (IK Oskarshamn vann med 8–5).

– Men jag har varit med om både 8­–7 och 7–6 i Skånederbyna, så jag börjar bli van vid det här, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander.

– Det var en speciell upplevelse, måste jag säga. Vi kom ut bra, med bra energi. Sedan blev det i princip mål på varenda skott i den första perioden (det stod 3–2 till IKO inför mellanrundan). Det var mycket udda. Vi gjorde två mål med samma manskap – vi hann inte byta (Jonas Engström gjorde 2–2 efter 17:50 i den första perioden – och Robin Norell satte 3–2-pucken 18 sekunder senare), sa Martin Filander på presskonferensen.

”Det var bara att åka med och släppa loss gubbarna”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

Han fortsatte:

– Vi gick i alla fall upp i ledningen (0–1 och 1–2 blev 3–2, 4–2, 5–3, 5–5 och slutligen 8–5, efter två mål i tom kasse, då SAIK tryckte på i sex mot fem-spelet). I den första pausen kände vi att vi inte kommer att kunna förändra matchbilden. Det var bara att åka med och släppa loss gubbarna – och försöka vinna den här matchen, som liknade hela havet stormar, och leva med det och skita i vad det blir. Båda lagen har bra offensiv med bra spets. Gör man för många misstag, så ringer det i den här ligan. I dag var det backskott med skymning som hjälpte oss. Vi har inte varit tillräckligt bra på det tidigare.

”Åtta mål bakåt – det känns självklart inte bra”

SKELLEFTEÅS TRÄNARE ROBERT OHLSSON

– Det gällde att hitta en väg. Jag är otroligt stolt över att vi lyckades med det. Men det är klart att vi också måste titta på vad vi kan göra bättre.

Robert Ohlsson, som spelade i IKO en gång i tiden sa så här:

– Åtta mål bakåt – det känns självklart inte bra. Det var frikostigt. Offensivt sett är jag nöjd. Men det är felaktigt att tro att man kan vinna om man släpper in åtta mål i Oskarshamn. Jag gratulerar motståndarna och konstaterar att jag har väldigt svårt för att vinna över Filander. Jag får ruva på vad vi ska göra bättre nästa gång.

Foto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn