IKO-tränaren Martin Filander: ”Såg ut som att vi redan hade tagit jullov”

IKO-tränaren Martin Filander: ”Såg ut som att vi redan hade tagit jullov”

2021-12-13 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

LINKÖPING/OSKARSHAMN

– Det var platt fall i dag. Vi var inte där på rätt sätt. Det såg ut som att vi redan hade tagit jullov, säger IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 2–6-förlusten borta mot Linköping.

Han var tillbaka i båset efter en vecka med covid-19 – och han kunde konstatera att spelarna definitivt var påkopplade från start i den avbrutna torsdagsmatchen som återupptogs på måndagskvällen (vid ställningen 1–1 efter en period).

IKO inledde mellanperioden i powerplay, fem mot fyra, och lirade väldigt bra. Ingen blev förvånad när målet kom (John Dahlströms andra fullträff för säsongen).

”Vi hade ingen tålighet i vår attityd eller i vårt spel”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IKO

– Ja, men vi hade ingen tålighet i vår attityd eller i vårt spel. Vi hade något läge till, direkt efter powerplayspelt (ett ribbskott) – men sedan gav vi bort alldeles för mycket, både taktiskt och tävlingsmässigt. Nej, det var ett bottennapp. Det får vi ta lärdom av, säger Martin Filander.

Nu har IKO juluppehåll. Laget fortsätter dock att träna regelbundet fram till och med den 20 december. Sedan är det dags för en längre ledighet mellan 21:e och 24:e.

På juldagen återupptas träningen – och på annandagen chartrar IKO ett flyg mellan Kalmar och Skellefteå.

– Det är ett tajt schema.

”Den här matchen får inte ens vara med i minnet”

Vad måste bli bättre till den matchen?

– Allt. Den här matchen får inte ens vara med i minnet, säger Martin Filander.

Den försvinner kanske med julmaten om inte annat…

– Ja, det får vi verkligen hoppas. Vi har mycket att jobba på och mycket att lära innan vi kan slå oss för bröstet. Vi jobbar på.

Men totalt sett är prestationen fantastiskt bra så här långt. Ni ligger på sjätte plats i SHL-tabellen efter 27 spelade matcher. Hur vill du summera det hela?

– Jag vill inte summera. Jag summerar efter 52 omgångar. Vi har haft en bra start, mer än så är det inte. Jag tror att ett av problemen är att vi börjar summera grejer i skallen. Det gäller att orka och tåla vara i nuet. Vi är inte bättre än vår senaste match. Nu torskade vi med 2–6, så vi har mycket att jobba med, säger Martin Filander.

Dela gärna artikeln: