IKO-tränaren Martin Filander: ”Tredje perioden var bedrövlig”

IK Oskarshamn ledde med 2–0, 2–1 och 3–2.

Men gästerna i Rögle BK vände och vann med 5–3 i Be-Ge Hockey Center.

– Tredje perioden var bedrövlig, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander.

– Vi kom ut bra i dag. Vi fick ett snabbt mål i powerplay (Hynek Zohorna gjorde 1–0 i spel fem mot fyra efter 3:05 i den första perioden). Första perioden var helt okej (Kim Rosdahl skickade in 2–0 och sedan reducerade Rögle innan första periodpausen).

”I andra perioden spelade vi inte som vi har sagt att vi ska spela”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

– I andra perioden spelade vi inte som vi har sagt att vi ska spela. Vi var svaga på puckarna och spelade med felaktiga marginaler och beslut. Framför allt var det våra ingångar som gjorde att vi inte fick momentum i spelet, säger Martin Filander.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi gav bort den här matchen på ett sätt som jag inte uppskattar. Vi föll på eget grepp. Jag tycker att vi hittade ett sätt att förlora den här matchen och det är ingen bra känsla. Killarna är jättefrustrerade över det, men vi måste lära oss att det är så man spelar hockey ibland. Ibland handlar det bara om att ligga rätt en stund och se till att få kontroll på situationen och matchen. Sedan kan man börja göra de där extragrejerna. Men det var frustrerat och ofokuserat under den andra halvan av matchen.

”Det kostade alla poängen”

MARTIN FILANDER

– Det kostade alla poängen. Det var en rättvis seger – Rögle var bättre i slutändan. Det är bara att gratulera.

Det gäller att förstå vad som krävs för att ha en chans att besegra topplag, betonade IKO-tränaren.

– Vi får fortsätta att lära oss det, sa han.

David Printz, assisterande tränare i Rögle, säger så här på pressträffen efter matchen:

– Jag tycker inte att vi var med riktigt i början. Vi fick en tuff start med två snabba mål mot oss. Vi kämpade hårt i vårt boxplay men gick bort oss lite i pressen (Hynek Zohorna gjorde 1–0 i spel fem mot fyra tidigt i första perioden). Oskarshamn löste det väldigt bra och gjorde ett snyggt mål. I andra perioden tycker jag att vi ställde till med problem för oss själva – men vi kämpade på bra. Matchen blev i alla fall jämn och i tredje gjorde vi två mål. Över lag en bra insats från oss. Vi försökte hålla oss till vår matchplan.