IKO-tränaren om det bortdömda målet mot Leksand: ”Inte en chans i helvetet”

Åttondelsfinal, match 2 i bäst av 3

Leksands IF – IK Oskarshamn 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)

Mål, IKO: Patrik Karlkvist

1-1 i matcher.

IK Oskarshamn ledde med 1–0 efter den första perioden i den andra matchen i åttondelsfinalen mot Leksands IF.

Men hemmalaget vände och vann med 4–1.

Därmed blir det en tredje och direkt avgörande match i Leksand på tisdagskvällen.

Det var Patrik Karlkvist som gjorde 1–0 i numerärt överläge, fem mot fyra.

Mikael Ruohomaa kvitterade i powerplay, fem mot tre, i början av den andra perioden – och Oskar Lang satte 2–1 några minuter senare.

3–1-målet kom i början av slutperioden (Justin Kloos) och Marek Hrivik skickade in 4–1 i tom kasse i slutet, då IKO tog ut målvakten i jakten på en reducering.

”Jag tycker att vi spelade jättebra i den första perioden”

IK OSKARSHAMNS HUVUDTRÄNARE MARTIN FILANDER

– Det är små marginaler i de här matcherna så klart. Jag tycker att vi spelade jättebra i den första perioden, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander, som konstaterar att domarens beslut om en dubbelutvisning i början av mellanakten var tuff.

”Jäkligt tuff”

– Minst en av dem känns jäkligt tuff – men så är livet ibland, det är studs för och emot. Vi redde nästan ut det – vi spelade superbra i tre mot femman. Men de fick till en bra puck och det är det som krävs i fem mot tre. Det ledde till ett litet momentumskifte, tycker jag.

– Sedan gick vi bom ganska snabbt efter det, då 2–1-målet kom – och vi fick jaga lite grand. Men vi fick inte ihop tillräckligt många vassa chanser för att såra dem. Prestationen var dock i mångt och mycket ganska bra. Nu är det på det igen som gäller och att vi undviker att ta med oss alltför många känslor från den här matchen. Vi är i god form och vi ser pigga ut. Det är bara att gnugga på.

”Det fanns folk i Stockholm som tyckte det”

Vad säger du om Joakim Thelins 2–3-mål som blev bortdömt efter videogranskning (Johannes Salmonsson knuffade in en Leksandsspelare mot målvakten)?

– Nja, vi hade inte de studsarna med oss. Det är klart att jag är part i målet – men jag tycker inte att det fanns en chans i helvetet att han kunde förhindra att den skulle gå i mål. Men det fanns folk i Stockholm som tyckte det. Då är det bara att gilla läget och respektera det och gå vidare.

Hur ska ni kunna besegra Leksand i morgon?

– Vi ska göra vår grej – det har vi gjort under hela säsongen. Jag tror inte att vi kan uppfinna hjulet igen. Det är klart att vi ska titta på om vi kan pilla dit något bra trick på någonting – annars jobbar vi på och ser till att hålla en så hög prestation som möjligt. Det gäller att hålla ner axlarna och våga lira. Det är nummer ett. Då ger vi oss själva en bra vinstchans. Vi är ett bra lag.

Och det är väl ändå Leksand som har pressen på sig?

– Alla kommer att ha pressen på sig i förhållande till oss – oavsett vad som händer under de närmsta åren. Vi jobbar på, säger Martin Filander.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** William Worge Kreü. Mycket bra backspel.

** Joakim Thelin. Trivs bevisligen i avgörande matcher. Gjorde ett mål som blev bortdömt efter videobedömning.

Tim Juel. Återigen en bra insats mellan stolparna.