Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO:s Dale Weise klev av efter halva matchen: ”Det såg inte bra ut”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Dale Weise gjorde SHL-debut i IKO-tröjan i hemmafighten mot Brynäs på torsdagskvällen.

Men han klev av efter halva matchen. Medspelare fick hjälpa honom ut i omklädningsrummet. Han kunde inte stödja på ena benet.

Frågan är hur det är med honom? ON ställer frågan till IKO:s huvudtränare Martin Filander.

– Ingen aning. Jag fick bara veta att han inte kunde spela mer i kväll. Det är det jag kan säga – men det såg inte bra ut, svarar han.

Den 19-årige junioren Mikkel Øby-Olsen tog Dale Weises plats i tredjelinan – bredvid Daniel Muzito-Bagenda och John Dahlström.

Och han gjorde sannerligen ett succéinhopp.

”2-2-målet var jätteviktigt för oss”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

Norrmannen tryckte in det viktiga 2–2-målet i andra perioden (IKO vann med 6–3).

– 2–2-målet var jätteviktigt för oss. Det gav oss energin som saknades just då, säger IKO-tränaren.

Vad säger du om Mikkel Øby-Olsens första SHL-mål?

– Fantastiskt kul. Han har varit bra under hela säsongen – och han har varit med under hela sommaren och försäsongen och gjort bra ifrån sig. Men konkurrensen är tuff – det är svårt att slå sig in i ett SHL-lag.

”Otroligt kul när unga killar från de egna juniorleden får göra sitt första mål i A-laget. Det skickar en signal till hela vårt system”

MARTIN FILANDER

– Nu kom chansen och han har visat under de där 5.38 som han har spelat tidigare att han gör bra saker där ute. Hela den kedjan fungerade väldigt bra, även när Dale försvann. Mikkel hoppade in och gjorde det bra. Otroligt kul när unga killar från de egna juniorleden får göra sitt första mål i A-laget. Det skickar en signal till hela vårt system, säger Martin Filander.

Apropå ungdom – den andre norrmannen, backen Emil Martinsen Lilleberg (20 år ung), var också bra i dag…

– Ja, absolut. Vi har stora förhoppningar om att han ska bli en viktig back för oss. Det är mycket som han ska lära sig. Det tar tid att komma in i den här ligan. Men han gör det mycket bra. Träningarna har varit fantastiska och nu börjar han komma in i matchtempot, säger Martin Filander, som konstaterar att torsdagskvällens förstaperiod var jämn.

Emil Martinsen Lilleberg. Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

– Det var ställningskrig och vi slarvade en del med pucken. Vi fick 1–0 och släppte sedan in 1–1 sent. Sedan dominerade Brynäs i början av den andra perioden. Joe (Cannata i IKO-målet) höll oss kvar i matchen.

”Vi tog många bra beslut mot ett svårspelat och bra Brynäs”

MARTIN FILANDER

– Jag är ganska missnöjd med hur vi hanterade pucken under stora delar av andra perioden. Brynäs forecheckade jättebra och vi fastnade gång efter annan. Tyvärr följde vi inte direktiven som vi hade målat upp för kvällen. Men vi lyckades göra 2–2 – ett resultat som vi fick vara nöjda med efter två perioder.

IKO avslutade sedan med sin starkaste period för kvällen, konstaterar Martin Filander.

– Inte bara resultatmässigt. Vi tog många bra beslut mot ett svårspelat och bra Brynäs. Vi hittade vägar och kvaliteten på våra avslut var bra i tredje perioden.

– Joe Cannata lyckades rädda några av de lägen som Brynäs hade när de dominerade matchen – och vi lyckades hänga dit puckarna när vi dominerade. Det blev avgörande i en jämn match. Det var en bra och rolig match. Jag är jättestolt över att vi tog tre poäng. Och otroligt kul att publiken var med på noterna och drev på. Klart som tusan att det gav oss energi, framför allt när vi gjorde målen. Men nu är det bara att blicka framåt, säger IKO-tränaren, som är laddad inför lördagens bortamatch mot Luleå.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS