Ingen riksdagsplats för Stihna Johansson Evertsson (C) i Högsby: Så reagerar hon

Ingen riksdagsplats för Stihna Johansson Evertsson (C) i Högsby: Så reagerar hon

2022-09-14 Av av Peter A RosénHÖGSBY

Nej, det blev ingen riksdagsplats för Stihna Johansson Evertsson (C) i Högsby.

Hur reagerar hon på det?

Vår tidning ställer frågan på onsdagskvällen.

– Livet går vidare för mig som person. Men det är mycket tråkigt för partiet, som nu kommer att sakna riksdagsmandat i hela sydöstra Sverige – inklusive Gotland och norra Skåne, säger hon.

Stannar du kvar som kommunalrådskandidat i Högsby kommun? Eller kan det bli aktuellt med något annat uppdrag inom kommunpolitiken?

– Det återstår att se. Det har jag inte någon egentlig avsikt att göra. Jag stödjer Per Grööns kandidatur och jag ska medverka till en så bra överlämning som möjligt till den nya kommunstyrelsen som tillträder när alliansen har förhandlat klart i Högsby och berättar hur och när de tycker det är lämpligt. Jag och övriga kommunstyrelseledamöter är valda till och med den 31 december – men jag är öppen för alliansens önskemål – och så länge inte Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna gör gemensam sak, så gäller det, svarar Stihna Johansson Evertsson, som riktar ett stort tack till alla dem som har personröstat på henne.

– Jag beklagar att stödet för partiet inte räckte till, tillägger hon.

Dela gärna artikeln: