Initierad källa: Fredrik Lindgren och Tai Woffinden kör i Sverige 2021

Initierad källa: Fredrik Lindgren och Tai Woffinden kör i Sverige 2021

2021-01-15 0 av Conny BlomanderOSKARSHAMN

Både Fredrik Lindgren och Tai Woffinden valde bort Sverige 2020.

Men nu är båda på väg tillbaka igen.

Det säger en initierad källa till Oskarshamns-Nytt.

Fredrik Lindgren i Västerviks Speedway och Tai Woffinden för Smederna. Två lag som har sistaplatsen i truppen att fylla.

Både Fredrik Lindgren och Tai Woffinden stod över den svenska elitserien – BAUHAUSLIGAN – 2020. Båda valde att satsa på sina polska klubbar och VM-serien.

Fredrik Lindgren och Västervik Speedways sportchef, Morgan Andersson, är tajta då Morgan tidigare fungerade som coach/manager för Fredrik under VM-serien. Morgan har även varit lagledare för Lindgren och som förbundskapten har Morgan haft Fredrik i landslaget.

Bättre och bättre

35-årige Fredrik Lindgren har tre riktigt starka säsonger bakom sig, både i Polen och i VM-serien. En förare som bara blivit bättre och bättre och som självklart kommer att tillföra massor till Västervik Speedway.

30-årige Tai Woffinden har också starka säsonger bakom sig, både i Polen och i VM-serien. Tai blev världsmästare 2015 och slutade tvåa 2020.

Egentligen var Tai Woffinden initialt inte speciellt intresserad av att köra i Sverige 2021, men efter att han fick fundera ett tag så har han och Smederna tagit upp förhandlingar och i princip kommit överens.

Kan inte bekräfta

– Jag kan varken bekräfta eller dementera, säger Smedernas lagledare, Jerker Eriksson.

Samma sak säger Västerviks Morgan Andersson.

-Vi skickar ut ett pressmeddelande när något är klart. Det enda jag kan bekräfta är att Jason Doyle inte kör för oss 2021.

FOTO

FREEPIK