Innebandy: Craftstaden förlorade i Vimmerby

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Vimmerby IBK – Craftstadens IBK 11-7 (1-3, 5-3, 5-1)

Mål CIBK: Edvin Karlsson, William Björngard, Olle Thuresson, Andreas Lennartsson, Albin Brundin, Anton Holm, Jakob Savolainen.

VIMMERBY/OSKARSHAMN

Craftstadens herrar startade starkt i bortaderbyt mot Vimmerby och efter två perioder var det helt jämnt. I den sista perioden var dock Vimmerby starkast och vann till slut med 11-7 (1-3, 5-3, 5-1)

Craftstaden fick en flygande start på jumbofinalen mot Vimmerby. Redan efter lite drygt fem minuter hade man gjort tre mål genom i tur och ordning Edvin Karlsson, William Björngard och Olle Thuresson.

Vimmerby var skakat och direkt efter 3-0-målet bytte man också målvakt.

Innan första perioden var slut hade Vimmerby fått in en reducering men CIBK gick till pausvila i ledning med 3-1.

Efter bara en minut av den andra perioden ökade Andreas Lennartsson på till 4-1, men det går fort i innebandy och en CIBK-utvisning och två minuter senare hade Vimmerby reducerat två gånger om. 4-3 till CIBK och match igen!

Mitt i perioden kom ytterligare två snabba Vimmerbymål och för första gången var hemmalaget i ledningen, 5-4. Då tog Craftstaden time out.

Vimmerby ökade på till 6-4, men CIBK kom tillbaka och utjämnade till 6-6 via Albin Brundin och Anton Holm.

Likaläge inför sista perioden alltså.

I den tredje perioden tog Vimmerby en tidig ledning sedan CIBK:s Amin Rouissi blivit utvisad. Sedan upprepade sig historien från den andra perioden med två snabba Vimmerbymål mitt i perioden fram till ledning med 9-6.

Efter det orkade inte Craftstaden resa sig. Matchen slutade 11-7 till Vimmerby och Craftstadens sista mål gjordes av Jakob Savolainen.

Craftstaden är fast förankrat på jumboplatsen i tabellen med endast en inspelad poäng efter sju matcher.

Redan på fredag är det dags för hemmamatch när Växjö IBK U kommer på besök till Oskarshamn.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt