INNEBANDY: Craftstadens herrar tappade i sista perioden

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – CL98 IC 6-8 (2-1, 3-4, 1-3)

Mål CIBK: Abin Brundin 2, Filip Mattsén, Andreas Lennartsson, Amin Rouissi, Simon Hjalmarsson

Det vill sig inte för Craftstadens herrar. Trots ledning med 5-2 efter halva matchen blev det förlust mot CL98 med 6-8 (2-1, 3-4, 1-3).

Med en match kvar har Craftstaden ännu inte vunnit i årets seriespel.

Craftstaden har sedan länge varit klart för nedflyttning till division två, men frågan var om man skulle lyckas vinna någon match i årets seriespel.

Den näst sista matchen spelades på fredagskvällen hemma i Oskarshamn mot tabellfyran CL98 som vid seger skulle vara klart för allsvenskt kval.

Det började bra för Craftstaden som gick fram till ledning 2-0 efter drygt halva den första perioden. Ett resultat som efter reducering blev till 2-1-ledning i den första periodpausen.

I den andra perioden ökade man på målskörden och efter halva matchen ledde Craftstaden med 5-2 och man var kanske på väg mot en skräll.

Tyvärr så släppte man sedan in tre mål på kort tid och inför sista perioden var det helt lika, 5-5.

CL98 visade varför man är ett topplag och gick fram till ledning med 8-5 innan Simon Hjalmarsson snyggade till siffrorna till slutresultatet 8-6 i slutminuterna.

Lördagen den 12 mars avslutar Craftstaden division ett-sejouren med bortamatch mot Hovshaga.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint