Innebandy: IF Ariel vann stort i premiären

KRISTDALA/OSKARSHAMN

Det blev en storseger för IF Ariel hemma mot IBF Tranås när innebandyfyran drog igång. Kristdalalaget vann med 10-2 (4-2, 2-0, 4-0).

– Det var lite trevande i första perioden, men sedan blev det bättre, säger Ariels tränare Erik Adolfsson.

Ariel åkte ur division tre i våras och i år är det bara en handfull spelare kvar från den truppen.

– Vi hade ett väldigt ungt P16-lag förra säsongen och det är de grabbarna som nu spelar i seniorlaget, och de gör det bra, berömmer Erik Adolfsson.

”Nytt lag”

– Så i stora delar har vi ett helt nytt lag i år.

Ariel gick ifrån till 2-0 i början av den första perioden, men tappade till 2-2 som sedan raskt förvandlades till ny ledning med 4-2 i slutet av perioden.

– Första perioden var som sagt lite trevande, men den andra och tredje var däremot riktigt bra, säger Erik Adolfsson.

Den andra perioden var länge mållös men två hemmamål i sista fjärdedelen gjorde ställningen till 6-2 inför den sista perioden.

Någon spänning infann sig aldrig. I mitten av perioden kom 7-2 och sista minuterna rann siffrorna iväg till slutresultatet 10-2. Noterbart är att det var åtta olika målskyttar i Ariel.

”Skönt”

– Skönt att börja med en vinst och väldigt positivt att målskyttet är utspritt i laget. Då gjorde ändå inte Victor Berggren något mål – och han har öst in mål i träningsmatcherna, säger Erik Adolfsson som hyllar laginsatsen och delar ut extra beröm till Emil Svensson, Pontus Erlandsson, Adam Lergeborg och målvakten Alexander Adolfsson.

Erik Adolfsson berättar också att Ariel även har ett B-lag som spelar i en annan division-4-serie, den sydöstra serien, tillsammans med bland andra Craftstaden B, Sandbäckshult och Fliseryd.

– Vi har en bra bredd och en hel del äldre spelare som sagt att de inte kommer träna så mycket, men ändå är intresserade av att spela matcher. Det gör att vi kan ha igång ett B-lag också, avslutar Erik Adolfsson.

INNEBANDY

Div 4 Nordöstra

IF Ariel – IBF Tranås 10-2 (4-2, 2-0, 4-0)

Mål Ariel: Emil Svensson 2, Anton Segerhjelm 2, Simon Danielsson, Elias Nilsson, David Sånglöf, Adam Lergeborg, Viktor Zetterling, Leo Bergström.