INNEBANDY: Katastrofal start sänkte Craftstadens herrar

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Solfjäderstaden IBK  7-13 (3-6, 2-1, 2-6)

Mål CIBK: Andreas Lennartsson 3, Amin Rouissi 2, Simon Hjalmarsson, Edvin Karlsson.

Det stod 0-4 på resultattavlan redan efter 3.16 och även om Craftstaden hämtade sig en del så föll man mot Motalalaget Solfjäderstaden med 7-13 (3-6, 2-1, 2-6).

Om det hade varit en bortamatch så kunde man använt det slitna uttrycket att Craftstadens spelare var kvar i bussen när matchen började. Nu var det hemmamatch och spelarna uppträdde mer än lovligt sömnigt när gästerna gick fram till ledning med 4-0 med bara lite drygt tre minuter spelade.

Hemmalaget visade dock moral och reducerade tre gånger om så att ställningen var 3-4 efter en kvart. Tyvärr släppte man sedan in två mål till innan periodvilan så att Solfjäderstaden kunde ta paus i ledning 6-3.

Det blev sedan också 7-3 bara sekunder in i den andra perioden, men inför den sista perioden hade Craftstaden kommit lite närmre till 5-7.

Sedan kom man inte närmare utan Solfjäderstaden drog ifrån till en säker seger med 13-7.

Med åtta matcher kvar har Craftstaden tolv poäng upp till säker mark i tabellen där just Solfjäderstaden nu ligger. Egentligen kan man säga tretton poäng eftersom Craftstaden har seriens i särklass sämsta målskillnad.

Den stora akilleshälen är just försvarsspelet – Craftstaden släpper in nästan tio mål per match i snitt. Då blir det förstås knepigt att vinna innebandymatcher.

Nästa match spelar Craftstaden den 22 januari borta mot serieledande Hovslätt.