Innebandy: Knapp förlust för Craftstadens herrar

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Växjö IBK U 6-9 (1-3, 2-1, 3-5)

Mål CIBK: Amin Rouissi 2, Jakob Savolainen 2, Oliver Elmström Adolfsson, Andreas Lennartsson.

OSKARSHAMN

Craftstaden var nära att hämta upp ett tremålsunderläge i slutet av den tredje perioden, men till slut blev det förlust mot Växjö U med 6-9 (1-3, 2-1, 3-5).

Det går tungt för Craftstadens unga herrlag och det blev ingen rolig start på hemmamatchen mot Växjö U. Redan efter två minuters spel åkte man nämligen på en utvisning och i det efterföljande numerära överläget passade gästerna på att ta ledningen.

Oliver Elmström Adolfsson kvitterade visserligen lite senare, men Växjö svarade med två nya mål och kunde gå till periodvila i ledning med 3-1.

I den andra perioden ökade gästerna på till 4-1 innan Craftstaden började krypa närmre. Först reducerade Amin Rouissi och sedan Andreas Lennartsson vilket gjorde att ställningen inför sista perioden var 4-3 till Växjö.

Den tredje perioden inleddes med två snabba mål, först ett Växjömål och kort därefter en ny reducering för Craftstaden, denna gång genom Jakob Savolainen.

Efter 7.15 drabbades Craftstadens av en utvisning på 2+2 minuter för hårt spel. Det väckte stor irritation hos hemmalaget som då också åkte på ett matchstraff på en av ledarna för ”fortsatt osportsligt uppträdande”.

Växjö tog vara på chansen i numerärt överläge och gjorde två snabba mål fram till ledning med 7-4.

Avgjort?

Nej, Craftstaden gav inte upp. Med lite drygt fem minuter kvar gjorde Jakob Savolainen sitt andra mål när han reducerade till 5-7 och efter en time out prickade Amin Rouissi in 6-7.

Närmre kom man dock inte utan istället kunde Växjö göra två mål i slutminuterna när Craftstaden satsade allt framåt i sin jakt på kvittering.

Slutresultatet blev 9-6 till gästande Växjö och Craftstaden har nu spelat sju raka matcher utan att ta poäng. Den hittills enda inspelade poängen kom i premiären.

Nästa match för tabelljumbon Craftstaden är en tuff uppgift. Lördag den 13 november väntar topplaget FBC Kalmarsund U på bortaplan.