Innebandy: Mastodontförlust för Craftstadens herrar

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Hovslätts IK 1-15 (0-3, 0-6, 1-6)

Mål CIBK: Andreas Lennartsson

Craftstadens herrar förlorade hemma mot Hovslätt med hela 1-15 (0-3, 0-6, 1-6) och utan att överdriva var det klasskillnad mellan lagen.

Craftstaden är inne i en tung generationsväxling där alla de äldre rutinerade spelarna slutat eller lämnat. Ansvaret vilar nu på en ung och oerfaren trupp.

Efter att ha tagit en pinne (förlust i sudden) i premiären kom nu den tredje matchen i rad utan någon poäng och den här gången var man inte i närheten.

Gästande Hovslätt tog kommandot från start och Craftstaden fick jaga boll. Hovslätt gjorde också ledningsmålet redan efter tre och en halv minut.

Att det sedan dröjde till slutet av perioden innan mål nummer två och tre kom för gästerna ska Craftstaden tacka sin målvakt Wilmer Magnusson för. Han stred tappert matchen igenom och svarade för många fina räddningar, utan tvekan matchens bäste hemmaspelare. Han fick dock inte mycket hjälp av sina medspelare.

0-3 efter första perioden blev 0-9 efter två, och när matchen var slut hade Craftstaden förlorat med hela 1-15. Craftstadens tröstmål gjordes med dryga fem minuter kvar av Andreas Lennartsson och betydde 1-13.

Craftstaden svarade för mängder av felbeslut och bolltapp samtidigt som försvarsspelet behöver slipas till flera släpp.

Att det skulle bli en jobbig säsong var nog alla inblandade medvetna om, frågan är om det blir för tufft för att hålla sig kvar i division ett. Samtidigt är Hovslätt ett väldigt bra lag som nu efter fyra omgångar toppar tabellen med maximala tolv poäng.

Det finns betydligt enklare matcher framöver som Craftstaden behöver plocka poäng i.

Nästa match för CIBK är lördagen den 23 september då man möter Ledberg på bortaplan.