Innebandy: Ny förlust för Craftstadens herrar

Innebandy

Herrar div 1 Östra Götaland

Craftstadens IBK – Hovshaga AIF 3-11 (2-3, 0-3, 1-5)

Mål CIBK: Olle Thuresson, Anton Holm, Simon Hjalmarsson.

Craftstadens herrar hade inte mycket att sätta emot mittenlaget Hovshaga från Växjö. Efter en målmässigt jämn första period drog gästerna ifrån och Craftstaden förlorade med 3-11 (2-3, 0-3, 1-5).

Gästande Hovshaga tog tag i taktpinnen direkt från start, men Craftstaden lyckades utnyttja en omställning och ta ledningen genom Olle Thuresson. Kvitteringen dröjde inte så länge men sedan återtog hemmalaget ledningen när Anton Holms inte alltför hårda skott letade sig in.

Hovshaga lyckades dock vända till ledning med 3-2 innan perioden var slut.

I den andra perioden gick sedan Hovshaga via tre raka mål ifrån till 6-2.

Om det fanns några förhoppningar om poäng för hemmalaget så grusades dessa med cirka minuten kvar av den andra perioden. Andreas Lennartsson gick in onödigt hårt i en duell och fick matchstraff för ”farligt fysiskt spel” som det står i regelboken.

Den tredje perioden handlade mest om hur stor bortasegern skulle bli. Det slutade 11-3 till Hovshaga och Craftstadens tröstmål gjordes av Simon Hjalmarsson.

Målvakten Hugo Miss var klart bäst i Craftstaden, han har väldigt mycket att bestyra och gör det bra.

Craftstaden har nu mött alla de andra elva lagen i serien. Halva serien är alltså spelad och CIBK har endast mäktat med att ta en enda poäng. Den kom för övrigt i premiärmatchen borta mot Lonköping då man förlorade i förlängning.

Sedan dess har det alltså blivit tio raka förluster och avståndet upp till säker mark i tabellen är i skrivande stund elva poäng, vilket egentligen är tolv poäng eftersom Craftstaden har seriens i särklass sämsta målskillnad (-72).

Utan att ta i kan man konstatera att det ska väldigt mycket till för att Craftstaden ska klara av att hålla sig kvar i division ett.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt