Innebandy: Uddamålsförlust för Craftstadens damer

Damer Allsvenskan Södra

Munka-Ljungby IBK – Craftstadens IBK 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Mål CIBK: Sanna Zetterling 2, Fanny Sundberg Tisell

MUNKA-LJUNGBY/OSKARSHAMN

Craftstadens damer var på Skånebesök under lördagen och fick inkassera en förlust med 3-4 (0-1, 1-1, 2-2) mot Munka-Ljungby i en jämn match.

Det blev bara ett mål i den första perioden och det var hemmalaget som gjorde det.

Kvitteringen dröjde till mitten av den andra perioden när Sanna Zetterling spräckte Craftstadens målnolla. Fanny Sundberg Tisell stod för assisten.

Det såg ut att bli periodens enda mål, men med endast en sekund kvar återtog Munka-Ljungby ledningen

Åtta minuter in på slutperioden fick Craftstaden chansen i numerärt överläge och då satte Fanny Sundberg Tisell 2-2 assisterad av Elin Petersson.

Sedan åkte Craftstadens Thilda Similä ut på två minuter och då utnyttjade hemmalaget överläget fram till 3-2.

Bara tjugofem sekunder efter 3-2 kom 4-2. Då stod klockan på 12.08.

Craftstaden gjorde en kraftsamling för att komma ikapp och med en och en halv minut kvar på matchen gjorde Sanna Zetterling sitt andra mål när hon reducerade till 3-4. Elin Petersson noterades för en ny assist.

Närmre kom dock inte Craftstaden utan man fick åka hem tomhänta.

På onsdag är det dags för derby när Craftstaden har bortamatch mot topplaget FBC Kalmarsund.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint