Insändare: ”Den rödgröna röran”

Insändare: ”Den rödgröna röran”

2020-05-28 Av av Oskarshamns-Nytt

INSÄNDARE

Slutreplik på Mattias Adolfsons insändare, som publicerades i Oskarshamns-Nytt den 25 maj.

Redan tidigt under året insåg regeringen att välfärden behöver ekonomiska tillskott.

Den rödgröna röran lyckades dock koka ihop något som innehöll både friår och arbetsmarknadsåtgärder utdömda av expertisen.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet träffade då en överenskommelse i riksdagen som även stöddes av Sverigedemokraterna, där 2,5 miljarder kronor omprioriterades till viktigare insatser.

När partier som annars står långt från varandra lyckas sammanstråla i politiska åtgärder som gör skillnad sänder det en tydlig signal.

För oss här i Region Kalmar län skulle dessa extra statsbidrag möjliggöra ytterligare satsningar för att förstärka det otillräckliga i S, C, L-majoriteten ”Länsunionens” prioriteringar.

”Oskäliga löneskillnader”

Regionen tampas exempelvis med oskäliga löneskillnader på närmare 75 miljoner kronor, något Moderaternas, Kristdemokraternas och Vänsterpartiets åtgärder skulle minska.

Länsunionen hävdar via Mattias Adolfson (S) i Oskarshamns-Nytt den 25 maj att deras satsningar går till välfärd.

Så lät det inte på senaste regionstyrelsesammanträdet då M, KD och V pläderade för att de extra medel som kommit från riksdagen ska läggas på bland annat lön.

”Bättre lön är välfärd”

Då hette detta överbudspolitik enligt Adolfson.

Istället hamnar nu dessa medel tyvärr i hälso- och sjukvårdens svarta hål, vilket uppstått efter ekonomisk misskötsel från främst Socialdemokraterna. Det är ledsamt och oturligt mot alla som sliter i vården och vars löner inte hängt med.

Bättre lön är nämligen välfärd för oss.

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)

Kaj Holst (M)

Personalutskottet, Region Kalmar län

Carl Dahlin (M). FOTO: PETER A ROSÉN
Chatrine Pålsson Ahlgren (KD). FOTO: PETER A ROSÉN
Dela gärna artikeln: