Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

INSÄNDARE FRÅN EN OSKARSHAMNSBO: ”Jag kommer aldrig någonsin att få ett jobb igen”

ANNONS

INSÄNDARE

Liberalernas partiledare Johan Pehrson är inte mest känd för sina kloka ord – men när han talar om att det inte längre kommer att vara fett att vara arbetslös, så kan jag bara tala om att jag blev uppsagd ett halvår efter valet 2018 och mina A-kassedagar tog slut 2020.

När jag blev uppsagd så fick jag ut lite över 19 000 kronor – och när den förra regeringen stämplade ut så hade min inkomst sjunkit till 13 000 kronor.

”Det spelar ingen roll vad jag söker för jobb, för även om jag har all utbildning eller erfarenhet som efterfrågas så vill arbetsgivaren ha yngre människor”

Ulf Åman, Oskarshamn

Om inte Liberalernas partiledare har märkt det så kan jag tala om att vi i dag har en bra mycket svårare situation prismässigt än vi hade 2019 – och att i det läget ha tappat 6 000 kronor per månad är allt annat än fett – och eftersom jag var nästan femtio fyllda vid uppsägningen och inte blivit yngre, så spelar det ingen roll hur kasst ”killen vid grillen” gör mitt liv – jag kommer aldrig någonsin att få ett jobb igen, och det spelar ingen roll vad jag söker för jobb, för även om jag har all utbildning eller erfarenhet som efterfrågas så vill arbetsgivaren ha yngre människor.

Men en man vars enda riktiga jobb var på 1980-talet kan så klart inte begäras känna till sådant och att ha startat ett företag som inte gör något själva räknas knappast.

Inga snillen?

Men, som sagt, det är inte kloka uttalanden som gjort Liberalernas  partiledare känd, snarare tvärtom, som när han stolt talade om att utan Liberalerna hade Sverigedemokraterna fått mycket mer makt, när det i själva verket var tack vare Liberalerna som SD fick makt över huvud taget.

Vad är det man brukar säga, vid grillen samlas inga snillen?

Ulf Åman, fri debattör från vänster

Oskarshamn

Foto: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS