Insändare från Pontus Welin (L): ”Det är en helt befängd och verklighetsfrånvänd tanke”

Insändare från Pontus Welin (L): ”Det är en helt befängd och verklighetsfrånvänd tanke”

2022-09-08 Av av Oskarshamns-NyttINSÄNDARE

Socialdemokraterna är nervösa, det är uppenbart med tanke på den retorik som hittills förts fram i valrörelsen.

Makten har funnits dem nära till hands länge, och nu när det blir svårare och svårare att befästa makten vill man skrämma väljarna med att ett kommunalråd med partibeteckningen SD nästa mandatperiod kan bli aktuellt med en röst på Liberalerna.

Det är en helt befängd och verklighetsfrånvänd tanke.

Tittar man på de svar som Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun har lämnat in till valkompassen som SVT genomfört, så svarar man i betydligt fler frågor precis likadant som Sverigedemokraterna än vad vi i Liberalerna gör.

”Liberalerna kommer inte medverka till at Sverigedemokraterna får posten som kommunstyrelsens ordförande, oavsett vem som blir största parti eller inte”

PONTUS WELIN (L)

Men låt mig vara tydlig, Liberalerna kommer inte medverka till att Sverigedemokraterna får posten som kommunstyrelsens ordförande, oavsett vem som blir största parti eller inte.

Det börjar också bli tröttsamt att höra hur socialdemokrater går ut med utspel som att vi ska sälja Oskarshamns sjukhus eller sälja ut enskilda skolor i kommunen.

Det finns inga sådana förslag och kommer heller inte göra så i framtiden heller. 

Vi vill i stället fokusera på vår egen politik.

Väljer man Liberalerna så röstar man för ökade resurser till skolan, en attraktiv äldreomsorg och ett förbättrat företagsklimat.

Pontus Welin

Gruppledare och ordförande Liberalerna Oskarshamn

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: