Insändare: IFK Oskarshamn bemöter kritiken

Insändare: IFK Oskarshamn bemöter kritiken

2020-09-16 1 av Oskarshamns-NyttINSÄNDARE

IFK Oskarshamn bemöter nu kritiken, som bland annat har framförts i en insändare i Oskarshamns-Nytt.

Här är IFK Oskarshamns svar:

Vi är som förening både ledsna och besvikna på de anklagelser som riktats mot oss.

Vi ställer oss frågandes till varför dessa anklagelser uppkommer nu och vad orsaken till detta är.

Vi har alltid varit transparenta med våra spelare och ledare om att eventuella händelser som uppkommer i föreningen kan och ska lyftas i de olika forum som vi har. Bland annat, spelarråd, fotbollsansvariga eller styrelsemedlemmar där man kan få sin röst hörd.

Kamratskap och glädje

Vi är en förening där alla är välkomna och ska känna kamratskap, trygghet & glädje!

Vi har jobbat med integration i ett antal år med Christel Lampe i spetsen.

T.ex. har vi anordnat matlagning för flyktingkvinnor, samhällsorientering för unga nyanlända & asylsökande killar i ålder 18–25 år, utbildning ledarskap för barn- & ungdomsidrott med pingisturnering, volleyboll, spontanfotboll, beachvolleyboll, åka skridskor m.m.

Vi har också hjälpt spelare med utländsk härkomst med att hitta jobb och varit ett stöd om de haft problem med nåt i privatlivet m.m.

Till hjälp av detta för att få projekten att fungera har både sponsorer, stiftelser, föreningar och ideella krafter bidragit med olika hjälpmedel för att det ska lyckas.

De vet vad vår förening står för och vad vi har åstadkommit och vad vi gör för integrationen här i Oskarshamn!

Även vårt flicklag födda 2005 har jobbat med integrationen väldigt mycket.

Om man tittar lite på själva föreningen så finns det flertal personer med utländsk härkomst i olika roller, t.ex. ungdomsansvarig, ungdomsledare samt ett antal duktiga fotbollsspelare genom åren i IFK Oskarshamn.

”Tragiskt”

Sen om man ska titta på statistik från förra året så kan man se att av de 30 spelare som representerade IFK Oskarshamns A-lag är det 10 stycken med utländsk härkomst, vilket i sin tur är tragiskt att vi ens ska behöva ta fram statistik på för att tydliggöra våran ståndpunkt i detta.

Dessa anklagelser som vi kan läsa i tidningen om att spelare inte är välkomna i föreningen dementerar vi starkt. En av orsakerna till förändringen i spelartruppen var att under säsongen 2019 fick vi tydliga signaler och indikationer från en stor majoritet av spelarna att de inte hade ambitionen att fortsätta i IFK under kommande säsong. Anledningen som angavs var att de skulle bilda en ny fotbollsförening.

Med detta vill vi ännu en gång säga att alla är välkomna till denna förening och vi dementerar starkt dessa anklagelser.

Pierre Tornedal, ordförande IFK Oskarshamn, med styrelse.

GRAFIK

IFK OSKARSHAMN