”Vad är det med lastbilschaufförer och firmabilar? Sönderstressade? Avtrubbade?”

”Vad är det med lastbilschaufförer och firmabilar? Sönderstressade? Avtrubbade?”

2023-01-30 Av av ON DebattINSÄNDARE

Insändarkommentaren är en reaktion på texten om en jakthund som blev påkörd av en lastbil i höjd med Bockara:

Vad är det med lastbilschaufförer och firmabilar?

Sönderstressade?

Avtrubbade?

Jag har genom åren varit vittne till, respektive fått vetskap om genom medier, många händelser där dessa chaufförer betett sig hänsynslöst mot djur, barn och ryttare. 

 Exempelvis:

  1. För cirka sju år sedan irrade en vilsekommen eftersökshund hit och dit på väg 37 vid Lagmanskvarn, i ösregn och mörker, efter en viltolycka. Jag och en höggravid kvinna, som också stannat med sin bil för att försöka rädda hunden undan alla lastbilshjul som snuddade vid den, var själva mycket nära att själva bli påkörda!

Ett flertal långtradare dundrade förbi utan att alls sakta ned, trots att vi hade varningsblinkers på och viftade med ficklampa. När vi fått in hunden i min bil, stod vi kvar, livrädda, utmattade och ringde eftersöksjägaren/hundägaren, medan lastbilarna fortsatte att dundra förbi…

2. Firmabilsförare, som för något år sedan körde ihjäl en katt som lyckats smita och vars ägare – en liten flicka – sprang alldeles efter på gatan nära parken i Oskarshamn. Andra bilförare såg katten och undvek att köra på den.

3. Långtradare som legat bakom mig med sin ”nos” så nära det bara går, när jag kört hästtransport, trots att föraren ser att det står en häst i transporten. 

Eller segar sig förbi i uppförsbacke och sen svänger in alldeles framför, så att hästen riskerar att skadas av min inbromsning.

Hänsyn? 

Genrebild: Freepik

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt