Insändare: ”Vi vill ha kvar Mursal i Blomstermåla”

Insändare: ”Vi vill ha kvar Mursal i Blomstermåla”

2021-05-13 Av av Oskarshamns-Nytt

INSÄNDARE

Vi vill ha kvar Mursal i Blomstermåla.

2015 kom Mursal, som fyller 13 år i oktober, och hennes familj till Sverige och Malmö.

De blev placerade i Oskarshamn.

När den förläggningen lades ned flyttades familjen till Hultsfred och efter en tid där var det återigen dags att flytta och denna gång hamnade familjen i Blomstermåla.

”Mursal – som spelar fotboll i Blomstermåla IK och går på Krungårdsskolan här i samhället – ska nu återigen ryckas upp med rötterna från både lagkompisarna och skolkamraterna”

TOMAS NORÉN

Mursal – som spelar fotboll i Blomstermåla IK och går på Krungårdsskolan här i samhället – ska nu återigen ryckas upp med rötterna från både lagkompisarna och skolkamraterna.

Kommunerna erhåller stora pengar för integration och framhåller till föreningslivet hur viktigt det är att alla hjälper till.

Blomstermåla IK har gjort sin del både i lagen och genom att anordna sommarlovsfotboll med mera utan att se röken av integrationspengar.

”Tråkigast”

Men det som är tråkigast är att allt integrationsarbete är bortkastat när staten flyttar de som rotat sig och placerar andra utifrån här istället.

Tyvärr har staten skapat en koloss som heter Migrationsverket som står helt utanför normala regler.

Grundregeln för alla andra verksamheter är att de är öppna för insyn och möjliga att kontrollera.

Varken socialen eller Unicef får någon som helst insyn i denna byråkratiska skapelse och detta i ett Sverige som pekar finger åt hela välden.

Vad är människovärde när man kan flyttas runt obegränsat antal gånger efter att ha bott sex år i landet?

Dessutom får de besked först 2 veckor innan flytt var de hamnar.

”Helt odugliga”

Många lagar och regler fungerar inte längre och måste uppdateras till nutid så byråkraterna inte kan säga: ”Vi följer de lagar och regler som finns”.

Klarar vi inte att uppdatera är vi helt odugliga.

För några år sedan skulle en barnfamilj utvisas från Kumla, barnen var födda i landet och gick i skolan och pappan drev egen firma och betalade skatt.

Efter 10 år i landet skulle de utvisas.

Parallellt med detta skulle en man åtalad för mordhot och våldtäkt utvisas, men tingsrätten tyckte att det inte var humant att utvisa någon efter 8 år i landet.

”Tyvärr så har fru Justitia ögonbindel och skyddar fel personer”

Brottslingen hamnar i en domstol och får en advokat som vaktar hans intressen och klarar sig nästan alltid kvar i landet på grund av detta.

Tyvärr så har fru Justitia ögonbindel och skyddar fel personer då varken familjen i Kumla eller Mursal kan hoppas på hjälp från rättsväsendet som inte Migrationsverket lyder under.

Summering:

Både rättvisa och humanitet missbrukas när brottslingar behandlas med silkesvantar och de som behöver vårt stöd skyfflas åt sidan helt utan kontroll.

Finns det några politiker på någon nivå som reagerar på detta och tycker att det är dags att reagera och agera?

Tomas Norén

FOTO: FREEPIK

Dela gärna artikeln: