Invigning av ny vandringsled runt Målsjön

Invigning av ny vandringsled runt Målsjön

2021-04-09 0 av Annicka Gunnarsson
 

KRISTDALA

Arbetet har pågått sedan i höstas och nu är det äntligen dags för invigning av den nya vandringsleden runt Målsjön i Röstorp utanför Kristdala. Markägarna har utfört arbetet med leden i samarbete med Oskarshamnsbygdens fågelklubb.

Lördag förmiddag, den 10 april, är det dags för invigning av den nya vandringsleden runt fågellokalen Målsjön. Det är Oskarshamnsbygdens fågelklubb som tillsammans med markägarna bjuder in till officiell invigning av den fem kilometer långa leden som går runt Målsjön.

Välkomna ut i naturen

Samling sker vid Målsjöns parkering och invigningen sker vid klockan 10. Fågelklubbens ordförande Jan Brenander, till vänster på bilden, och markägaren Bo Nilsén, till höger på bilden, hälsar alla välkomna ut i naturen för att uppleva den nya vandringsleden.

”Precis som de två kortare lederna så har även denna led försetts med informationstavlor med QR-koder kopplade till Målsjöns hemsida. Genom att scanna QR-koden kan du lyssna på fågelläten och läsa mer om det som finns att se runt fågellokalen”, säger Jan Brenander, och påminner alla besökare att ta på sig stövlar och kängor, samt att hålla avstånd och ta hänsyn till varandra.

Bildextra: Fågelklubben behöver hjälp med ny vandringsled runt Målsjön

Foto: Niina Nordlund