ISHOCKEY: IK Oskarshamn förlorade borta mot Djurgården

ISHOCKEY

SHL

Djurgården – IK Oskarshamn 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)

Mål, IKO: Patrik Karlkvist, Fredrik Olofsson.

På söndagen kom fjärde förlusten i följd på bortais för IK Oskarshamn i SHL-hockeyn.

Tabelljumbon Djurgården, som hade sex raka förluster mot IKO inför den här matchen, vann med 4–2 på Hovet efter en dramatisk slutperiod.

Stockholmslaget, med segrar i de två senaste matcherna, har onekligen vaknat.

IK Oskarshamn, som förlorade matchen på botbänken, började med att dra på sig tre onödiga utvisningar under inledningsperioden.

Och Djurgården gjorde mål direkt på den första powerplaymöjligheten, i fem mot fyra-spel.

En stund senare fick hemmalaget chansen att spela fem mot tre i en minut och fyra sekunder. Men utdelningen uteblev, tack vare mycket bra boxplayspel av gästerna.

IKO fortsatte på den inslagna vägen och i slutet av mellanperioden var det dags för en ny utvisning av det onödiga slaget.

Och i det numerära överläget, fem mot fyra, utökade Stockholmslaget till 2–0.

IKO reducerade i början av den tredje perioden. Skyttekungen Patrik Karlkvist gjorde sitt tjugoförsta mål för säsongen (hans fjärde på de två senaste fighterna). Kim Rosdahl och Tomas Zohorna stod för passningspoängen. Ett snyggt mål.

Patrik Karlkvist och Max Veronneau, Leksand, ligger därmed på delad förstaplats i SHL:s skytteliga.

Patrik Karlkvist spelade sedan fram till Fredrik Olofssons 2-2-mål efter en väldigt fin dragning.

DIF gjorde 3-2 då det var drygt fyra minuter kvar av tredje perioden.

4-2-målet kom i spel fem mot tre med knappt en minut kvar av matchen.

– Vi åker runt och tror att vi är världsstjärnor. Vi ska hålla i pucken och vara sköna. Vi möter ett desperat Djurgården. Jag vet inte, det känns som att vi åker runt och fipplar för mycket med pucken. Det är det som avgör matchen också, sa Patrik Karlkvist till C More.

IKO får ladda om. Laget möter Luleå på bortais på tisdag.

Sedan kommer Växjö till Oskarshamn på torsdag.

Den tuffa veckan avslutas med två bortamatcher, Leksand på lördag och Örebro på söndag.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Patrik Karlkvist. Gjorde 1-2-målet i tredje perioden och spelade fram till Fredrik Olofssons 2-2-mål efter en mycket sevärd dragning.

**  Fredrik Olofsson. Fortsätter att leverera. Satte 2-2-målet.

Johannes Salmonsson. Såg pigg ut. På väg tillbaka på allvar.