Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Jag tänker på ditt hjärta – ta det lugnt”

ANNONS

KALMAR

Anders Andersson (KD) blev lite irriterad när regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S) sa att hon tänker på hans hjärta och att han borde ta det lite lugnt.

I en paus pratade vår tidning med Anders Andersson – och då sa han att han tycker att det var onödigt av Angelica Katsanidou att kommentera hans hjärta i debatten om flygplatsköpet. Han anser att det var plumpt gjort av henne, med tanke på att han tidigare har drabbats av hjärtinfarkter.

Det var i ett replikskifte mellan de båda politikerna som Angelica Katsanidou sa så här:

– Jag måste säga att jag är en väldigt ödmjuk människa i grund och botten – och jag blir lite orolig över tempot som Anders Andersson håller. Jag tänker på ditt hjärta – ta det lite lugnt.

I samtalet med Oskarshamns-Nytt betonade Anders Andersson att han var lika energisk som han alltid brukar vara i debatter – och han tycker att det var trist att få kritik för det.

Vad sa Anders Andersson i debatten då? Jo, han och hans parti yrkade på återremiss i ärendet, vilket vi berättade om i går.

Han ställde även frågor till majoriteten (Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet). Här är en av dem:

– Jag hoppas verkligen inte att det här är en ny normal ordning (med beslut i regionstyrelsen ena dagen och beslut i regionfullmäktige dagen därpå, reds. anm.). Jag har varit med några år – både i det som hette landstingsfullmäktige och regionförbundet. Jag har även suttit ett antal år i kommunfullmäktige i Hultsfred.

– Att behandla ett ärende några timmar före fullmäktige – det är extraordinärt. Det gör man bara när det är fullständig panik. Man skulle kunna tro att Johan Persson (S) har ringt till Angelica och bett henne om att hon snabbt ska tvinga fram 80 miljoner kronor, för att förbättra Kalmars situation och flygplatsbolagets situation.

– Men jag tror väl inte att det är så. Då undrar jag varför det här ärendet inte behandlas som vanligt?

Angelica Katsanidou sa att tiden för analys måste ha funnits.

– Anders Andersson har ju stått här och dragit analysen från början till slut, fastslog hon.

TEXT

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

andersanderssonkd.png

 Anders Andersson (KD) tycker att det var plumpt gjort av Angelica Katsanidou (S) att prata om hans hjärta under ett replikskifte, med tanke på att han har drabbats av hjärtinfarkter. FOTO: PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS