Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Jan Johansson (SD): ”Det är feltolkat att vi är emot åtgärder i Falleboskogen”

ANNONS

OSKARSHAMN

Sverigedemokraterna vill inte att Oskarshamns kommun ska genomföra alltför stora ingrepp i Falleboskogen.

Det betonar Jan Johansson (SD), som är ersättare i tekniska nämnden.

”Träd som är angripna av granbarkborren måste självklart bort”

JAN JOHANSSON (SD), ERSÄTTARE I TEKNISKA NÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Det är dock feltolkat att vi är emot åtgärder i Falleboskogen. Träd som är angripna av granbarkborren måste självklart bort. Däremot vill vi inte att kommunen gör alltför stora ingrepp i det aktuella området – som för övrigt måste uppskattas av både vuxna och barn.

”John Bauer-känsla”

– Man får lite John Bauer-känsla när man besöker detta fina skogsparti, som består av grönmossa och många resliga och fina tallar i ett kuperat, bergigt område.

– På sammanträdet i tekniska nämnden fick jag känslan att kommunens skogskonsult kommer att gå varligt fram när det är dags för åtgärder framåt vårkanten. Den mountainbike-led och promenadstig som genomkorsar området kommer förmodligen att förbättras och till och med kanske göras handikappvänlig, säger Jan Johansson.

Falleboskogen i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén

Det var på tisdagen som ON berättade att en majoritet av politikerna i tekniska nämnden röstade ja till den nya årsplanen för den kommunägda skogen.

Sverigedemokraterna yrkade på återremiss:

”1) Vi anser att en del miljöföreningar inte haft tid att yttra sig i ärendet eftersom handlingarna kom föreningarna tillhanda alltför nära inpå dagens möte.”

”2) I det skötselavtal från 20100525 med Magasinets Vänner framgår det tydligt att området upplåtes i befintligt skick för att bevara och utveckla natur och kulturvärden. Föreningen och tekniska nämnden ska samråda kring samtliga större åtgärder genom en gemensam årsplanering. Fällning av träd ska exempelvis medgivas efter skriftligt medgivande av tekniska nämnden.”

”3) Konsekvenser för barn och unga: Där har vi den bestämda uppfattningen att skogen har stor betydelse för denna målgrupp. Till just Falleboskogen (det område som är aktuellt för åtgärder) gör barngrupper långvandringar från närbelägna förskolor. Många barn tycker att det aktuella skogsområdet är ett trolskt och spännande område. Barnen kommer med all sannolikhet att bi mycket besvikna om området förändras negativt i deras intryck och syn”, skriver Peter Bohman (SD), ledamot i tekniska nämnden, och Jan Johansson (SD), ersättare i tekniska nämnden, i yrkandet.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS