Jason Doyle och Sam Masters är klara för Västervik Speedway

Jason Doyle och Sam Masters är klara för Västervik Speedway

2020-08-09 0 av Conny Blomander

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

Västervik Speedway möblerar om i truppen med tre australiensare. Världsföraren Jason Doyle och breddåkaren Sam Masters är klara medan Jack Holder tillfälligt avskrivs.

28-årige Sam Masters, som representerade Västervik 2019, har signerat ett nytt avtal med klubben. Det innebär att Jack Holder för tillfället skrivs ut från truppen.

”Tyvärr inte möjlighet”

– Jag har fört en kontinuerlig dialog med Jack angående hans schema i Polen, där han för övrigt dubblerar i två ligor. Gorzow i Ekstraliga och serieledarna Torun i 1-liga, säger Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

– Det finns tyvärr inte möjlighet för Jack att kunna köra för Västervik i början av serien då han har tävlingar i det närmaste varannan dag i Polen och med det inte kan uppfylla de restriktionerna de har i Polen med att lämna nya Coronatester om man lämnar landet.

– Jack hoppas kunna hjälpa Västervik senare under säsongen och med det bli inskriven igen.

Serieschemat för förarna Västervik har i Ekstraliga i Polen är mycket hektiskt för närvarande och det innefattar även Jason Doyle, Anders Thomsen och Bartosz Smektala.

– Vi kände att vi behövde få in någon mer förare som var tillgänglig oftare och då passar Sam Masters in perfekt då han representerar Opole i 2.liga i Polen och i och med det inte har så hektiskt schema, säger Morgan.

Jason Doyle kommer också att vara tillgänglig att köra matcher för klubben under säsongen.

– Han skulle kört båda matcherna kommande vecka men fick tyvärr en inställd tävling i Polen på tisdag kväll.

Piraterna på tisdag

– Så vi får vänta till hemmamatchen den 18 augusti (Vetlanda) innan vi får tillgång till Jason i Västerviks färger, säger Morgan Andersson.

Västervik inleder serien med Piraterna borta på tisdag och Lejonen hemma på torsdag.

Vilket lag som Morgan, och övriga lag, kommer att mönstra i premiären blir offentligt senast kl. 21.00 ikväll söndag.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Västerviks sportchef, Morgan Andersson har gjort klart med australiensarna Jason Doyle och Sam Masters. ARKIVFOTO: VÄSTERVIK SPEEDWAY

FOTO

Freepik