Jimmy Loord (KD) är förgrymmad: ”Ovanligt dyrt sabotage i valrörelsen”

Jimmy Loord (KD) är förgrymmad: ”Ovanligt dyrt sabotage i valrörelsen”

2022-08-21 Av av Peter A RosénLÄNET

Regionrådet Jimmy Loord, som är ordförande för Kristdemokraterna i länet, berättar att han och hans partivänner fick in en bild som orsakade stor förvåning.

– Ett ovanligt dyrt sabotage i valrörelsen, konstaterar han.

Foto: Privat

En hel pall med direktreklam har hittats i ett dike i Funkabo, Kalmar, där bland annat Kristdemokraternas utskick inför valet finns med.

”Saboterade valaffischer”

– Dagligen får politiker resa upp saboterade valaffischer. Något som tar både tid, energi och kostar pengar, säger en förgrymmad Jimmy Loord.

”Det verkar som att sabotagen i valrörelsen har nått en ny nivå nu”

JIMMY LOORD, ORDFÖRANDE FÖR KRISTDEMOKRATERNA I LÄNET

– Det verkar som att sabotagen i valrörelsen har nått en ny nivå nu.

”Helt sanslöst”

– Vi har betalat hundratusentals kronor för detta material och utdelning av detsamma. Samtidigt har vi fått signaler från invånare i både Kalmar och Vimmerby om att man inte har fått vårt material i brevlådan. Till vår stora förvåning fick vi bildbevis på att någon dumpat en hel pall med reklam från både oss och andra företag i ett dike i Funkabo. Detta är inget pojkstreck utan min bedömning är att företaget som distribuerar reklamen har ett ansvar.

Jimmy Loord beskriver det som ”helt sanslöst”.

– Det är nödvändigt att vi har jämställda villkor mellan partierna och demokratin bygger på att inget parti ska behöva utsättas för sabotage. Jag misstänker att de butiker vars material också återfinns i diket har synpunkter.

– Det här är så allvarligt att vi via vår riksorganisation nu går vidare och kommer kräva besked av de företag som vi köpt tjänsterna av och som ansvarar för distribution av vårt Sverigekort till hushållen, säger Jimmy Loord.

Foto: Peter A Rosén (översta bilden)

Dela gärna artikeln: