Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): ”Kalla mig gärna olyckskorp”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

Vid regionfullmäktiges möte tidigare i veckan behandlades årsredovisningen för 2020. Den visar på stora utmaningar – samtidigt som majoriteten i Länsunionen försöker låtsas som om allt står väl till. Regionrådet Jimmy Loord (KD) tycker att utvecklingen är oroväckande.

”Vi har en stor ekonomisk utmaning framför oss. Vi har en vårdskuld att betala tillbaka och det är något som kommer pågå under flera år framöver. Verksamheterna gör ett underskott på 519 miljoner kronor. Över en halv miljard! Då är inte vårdskulden inräknad. Frågan blir om vårdskulden är en ekonomisk tickande bomb?” säger regionrådet Jimmy Loord.

Oroväckande utveckling

”Kalla mig gärna olyckskorp när jag efterlyser politisk ödmjukhet i de ekonomiska frågorna. man kan också kalla mig balanserad. I detta fall tycks det vara samma sak”, säger Jimmy Loord.

Årsredovisningen innehåller också specifika mått för olika verksamheter, däribland 1177 Vårdguiden på telefon. Även här är utvecklingen oroväckande enligt Jimmy Loord.

”De senaste åren har tillgängligheten stadigt sjunkit och är nu på en rekordlåg nivå. Målet är att 95 procent av samtalen ska besvaras inom nio minuter. 2020 besvarades endast 16 procent av samtalen inom denna tid!”

”När människor inte kommer fram på 1177 har de ibland inga andra alternativ än att ringa ambulans eller själva ta sig till akuten. Så här kan det inte fortsätta under 2021.”

Foto: Kristdemokraterna

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS