Jimmy Loord (KD): ”Nästa år tar vi makten”

Jimmy Loord (KD): ”Nästa år tar vi makten”

2021-10-28 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”När regionstyrelsen sammanträdde på tisdagen debatterades bland annat Länsunionens (S, C och L) samt oppositionspartiernas budgetplaner för 2022-2024. Moderaterna och Kristdemokraterna presenterade sin gemensamma budget för en vecka sedan, en budget som majoriteten snabbt kommenterade”, skriver Moderaterna och Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Det är ett skrattretande hyckleri när Länsunionen säger att vårt budgetförslag är ett luftslott som till en tredjedel består av utredningsuppdrag. När deras egen budget enbart består av utredningsuppdrag och flera av våra gamla förslag – akademiska hälsocentraler, vårdval för BUP och regional företagsinkubator för att nämna några exempel – som Länsunionen tidigare sagt nej till, så kan man verkligen fråga sig vem det är som bygger luftslott egentligen, säger Malin Sjölander (M).

– Varför är det egna politiska avtrycket så litet i Länsunionens budget? Min minsting hemma tycker om en sång. Den heter Björnen sover. Länsunionens budget kan liknas vid ett björnide dit idéer går för att slumra in. Men Björnen ska inte få sova så länge i sitt lugna bo. Vi ska riva upp boet, vi ska vända upp och ner på det och visa att det inte duger med några slumrande björnar om man vill leda Region Kalmar län. Nästa år tar vi makten, säger Jimmy Loord (KD).

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: