Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Jimmy Loord (KD): ”Positivt besked”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Kristdemokraterna presenterar idag århundradets sjukvårdsreform, ett konkret förslag på hur staten kan ta över ansvaret för den svenska sjukvården”, skriver partiet i ett pressmeddelande på måndagen.

Kristdemokraterna i Region Kalmar län gör tummen upp.

– Att Kristdemokraterna vill att ansvaret för sjukvården ska ligga på staten är väl känt sedan länge. Men vad dagens rapport visar är hur det kan gå till konkret. Det behövs ingen grundlagsändring utan reformarbetet kan börja redan under nästa mandatperiod. Det är ett positivt besked som innebär en möjlighet till ökad jämlikhet och minskade vårdköer i närtid, säger regionrådet Jimmy Loord (KD).

– Det är viktigt att se denna fråga ur patientperspektiv och inte politikerperspektiv. Med förslaget försvinner regionerna som vi idag känner dem, men hela syftet är att med en mer effektiv organisation kunna komma närmare medborgarna och ge vård som både håller högre kvalitet och är mer tillgänglig, säger regionrådet Anders Andersson (KD).

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS