Jimmy Loord (KD): ”Sådana här hårklyverier måste undvikas”

Jimmy Loord (KD): ”Sådana här hårklyverier måste undvikas”

2021-09-13 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Den 29 september tas en lång rad restriktioner bort. För att medborgarna ska ha en rimlig chans att agera rätt krävs tydlig kommunikation. Denna saknas just nu i Region Kalmar län”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande.

– Regionens tf smittskyddsläkare kallade nyligen beslutet för olyckligt och varnade för att en stor del av länets befolkning, i synnerhet de yngre, ännu inte är vaccinerade. Samtidigt går regionen ut med information om att vaccinationstäckningen är god inför samhällets återöppnande. Jag är inte ensam om att uppleva att detta inte går ihop, säger Jimmy Loord (KD).

”Där den ene vill påvisa en risk vill den andra sprida optimism”

JIMMY LOORD (KD)

”Smittskyddsläkaren påpekar att bara sex procent av 16-18-åringarna har fått dos 2. Regionen å sin sida påpekar att 65,7 procent av 16-18-åringarna antingen har vaccinerat sig eller bokat tid för vaccinering”, skriver Kristdemokraterna.

– Där den ene vill påvisa en risk vill den andra sprida optimism. Sådana här statistiska hårklyverier måste undvikas. De gör ingen klokare, säger Jimmy Loord. 

– Kommunikationen måste vara tydlig och ha ett genomtänkt budskap. Ska vi som region kunna undvika ökad smittspridning när restriktionerna tas bort måste vi ha medborgarna med oss. De här dubbla budskapen är därför klart olyckliga, säger Jimmy Loord.

Foto: Kristdemokraterna

Dela gärna artikeln: