Johanna Wyckman (L): ”Jobbet är inte klart”

Johanna Wyckman (L): ”Jobbet är inte klart”

2022-08-17 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

LÄNET

Mattias Adolfson (S) ifrågasätter i ett uttalande Liberalernas trovärdighet när vi lyfter regionens bemanningsproblem. Han hänvisar till att Region Kalmar län enligt Vårdfokus är bland de regioner som satsat främst på löner under förra mandatperioden, och att Liberalerna ingått i majoriteten under dessa fyra år”, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Det Adolfson inte nämner är att Region Kalmar län under tidigare mandatperioder, då Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet styrde, låg i botten i den nationella löneligan. Först när Liberalerna kom med i den politisk majoriteten så började vår region klättra i lönestatistiken. Med oss i majoritet har regionen klättrat från plats 20 till plats 11 bland landets 21 regioner, säger Johanna Wyckman, regionråd för Liberalerna.

– Men vi vill göra mer. Jobbet är inte klart. Regionen har fortfarande bemanningsproblem, och då måste politiken prioritera lönesatsningar. Enligt delårsrapporten vi fick i juni går regionen mot ett nollresultat. I det läget går Socialdemokraterna ut och kräver – inte ökade löner – utan gratis arbetsskor för medarbetarna samt avskaffade patientavgifter. Det är pengar som borde gå till lönesatsningar. Vi vill satsa på högre ersättning för jour istället för arbetsskor, betonar Johanna Wyckman.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: